Changemakers

Despre Changemakers

Și tu te-ai plictisit de zicala ,,Schimbarea vine din interior”? Changemakers este mai mult de atât, Changemakers te ajută, nu doar să ai dorința de a schimba ceva, ci și să îți pui în aplicare ideea.  

Proiectul se adresează studenților cu un spirit civic dezvoltat, ce au o idee de acțiune socio-culturală cu impact pozitiv, au o gândire strategică și fac lucrurile cu pasiune. Noi credem că schimbările vin atunci când există unitate în rândul celor care vor să o aducă, așadar, dacă tu și echipa ta de prieteni sunteți dornici să creați schimbare și nu vă este frică de implementarea ei, aici este locul potrivit pentru voi.

De multe ori, schimbarea este ceva greu de atins, pentru că necesită timp, atenție și o dorință arzătoare de a avea un impact asupra mediului în care trăiești.

Changemakers este un proiect ASER care te ajută să parcurgi toate etapele implementării unei acțiuni socio-culturale cu impact pozitiv în societate și îți asigură toate resursele necesare, prin care tu și echipa ta vă puteți vedea ideea devenită realitate.

Changemakers a ales calea schimbării; vino și tu pe același drum cu noi și împreună ne  vom crea lumea pe care ne-o dorim!

 

Etapele proiectului

Changemakers se desfășoară pe perioada a 4 săptămâni, având o structură gândită astfel încât fiecare participant să parcurgă o perioadă de formare, atât teoretică, cât și practică, ajungând, în final, împreună cu echipa, să își implementeze ideea de proiect.

 Conferința “Change the future, make it present” va avea loc loc în data de 3 martie 2016. Prin intermediul evenimentului, readucem în prim plan conceptul de responsabilitate socială și motivăm studenţii să ia atitudine, aducând schimbarea pe care vor să o vadă în mediul social.

 Strategic Thinker se desfășoară în perioada 9-15 martie 2016 și conține o serie de traininguri, cu ajutorul cărora studenţii vor construi strategia de acțiune pentru implementarea ideii. Participanții vor înțelege de la bun început de la ce pornesc, care este nevoia din spatele acțiunilor lor şi cum să își planifice activitățile.

 Practice & Develop presupune o etapă de workshopuri, desfășurate în perioada 16-25 martie 2016,  timp în care studenții vor lucra la campaniile lor, aplicând concret informațiile primite.

 În plus, participanții, în cadrul unor Coffee talks, pot discuta într-un cadru mai puțin formal cu personalități remarcabile despre mediul social din România.  

Prin intermediul programului de mentorat, fiecărei echipe participante i se va atribui un mentor, ce o va ghida în procesul de construire a acțiunilor socio-culturale. Mentorul le va fi alături pe tot parcursul proiectului și va avea o influența pozitivă asupra echipei.

Ediții anterioare

Morișca Changemakers a început să se miște în 2009, când un grup de studenți a vrut să schimbe ceva în lumea din jur. Timp de cinci ani, proiectul a adus în fața studenților ideea de antreprenoriat social, formând tineri antreprenori sociali.

  • Ediția 2014

Din 2014, proiectul se bazează pe un nou concept, și anume responsabilitatea socială.

Responsabilitatea socială se referă la contribuția pe care fiecare individ trebuie să o aibă pentru dezvoltarea armonioasă a societății din care face parte. Datorită faptului că promovează valorile societății, îndeamnă la respectarea drepturilor și sprijină aplicarea unor principii de dezvoltare durabilă, responsabilitatea socială reprezintă o componentă importantă a vieții sociale. Știind că tinerii sunt, în general, mult mai receptivi la nou, am considerat adecvat să promovăm un asemenea concept în cadrul proiectului nostru.

  

  1.  Conferința ,,Poveşti care schimbă România”  

În cadrul evenimentului, invitații ne-au împărtășit din experiențele lor și au povestit studenților despre adevărata schimbare. Cei care ne-au onorat cu prezența au fost Raed Arafat (președinte SMURD), Dragoș Bucurenci (jurnalist), Oana Toiu (antreprenor social, fondator Social Innovation Solutions), Traian Brumă (fondator Universitatea Alternativă) și Ariel Constantinov (blogger).  

  1.  InfoChange a avut un rol de informare a participanților în legătură cu conceptele pe care proiectul le promovează, prin intermediul unori traininguri tematice.
  1. Incubatorul de soluții  a avut ca rezultat final 5 proiecte realizate de către participanți, acestea reprezentând soluțiile a 5 nevoi sociale identificate.

Changemakers 2014 a adus în fața studenților speakeri de calitate, care i-au ajutat să înțeleagă fenomenul de responsabilitate socială, arătându-le, de asemenea, drumul spre implementarea proiectelor.

 

  • Ediția 2015

În 2015, proiectul a dus și mai departe conceptul, iar ideea de responsabilitate socială a fost însușită de către participanți. Ediția s-a desfășurat în perioada 19 martie-26 aprilie și a fost structurată astfel:

   

  1.  Conferința ,,Actori pe scena schimbării”

Alături de Raed Arafat, s-au numărat și noi invitați, și anume Mona Nicolici (CSR Communication Manager), Paula Herlo (jurnalist) și Vișinel Bălan (fondator Desenăm Viitorul Tău). În cadrul conferinței, la care au participat aproximativ 200 de studenți, au fost abordate teme precum responsabilitatea socială și necesitatea societăţii de a susține cauzele sociale și de a se implica în a oferi soluții.

  1.  Atelierul de idei a ajutat echipele să își consolideze ideea de acțiune socio-culturala cu care au aplicat în cadrul proiectului, prin intermediul trainingurilor și workshpurilor specifice.
  1. Fabrica de proiecte a oferit studenților participanți ocazia să își construiască strategia proiectului social și planului de acțiune aferent implementării sale. Ulterior, fiecare echipă înscrisă a  susținut un pitch în fața specialiștilor în domeniu.  

În cadrul ediţiei, studenții au avut ocazia să interacționeze cu personalități din domeniul CSR, au aplicat pentru prima dată pe echipe, iar, în final, proiecte sociale au fost implementate.

Contact

Strada Frumoasă,Nr. 31, Etajul 3, Camera 43

Sector 1 București
Nr. telefon: 0744 362 079
E-mail: office@aser.ro

Pentru orice informații sau curiozităţi, contactează-ne pe adresa de Facebook

sau
ale
Project Manager

Phone: 0744 362 079

aruna

Junior Project Manager

Phone: 0745 199 199

E-mail: aruna.stefanache@gmail.com

oana

PR Executive

Phone: 0725 655 460

E-mail: busuricu.oana@gmail.com

Echipa

„ A schimba = a înlocui, a ceda sau a da o altă formă. Acestea sunt definițiile pe care le găsești cu ușurință în orice DEX. De trei ani însa, eu am început să îmi construiesc propria definiție a “schimbării”. Changemakers m-a inspirat. Este proiectul care m-a învățat că a fi nerezonabil este bine, că o societate sănătoasă se bazează pe valori, valori pe care le transmitem noi, fiecare membru al său, ca suntem responsabili pentru tot ce ne înconjoară, pentru lumea noastră. În Changemakers eu am început sa îmi construiesc deja lumea, alături de o echipă de oameni responsabili. Am pus în ea voluntariat, initiațivă, determinare și multă pasiune. Tu ce pui la bătaie pentru a avea lumea pe care ți-o dorești?

Alexandra Rotariu

„ Changemakers este mai mult decât un proiect ASER de responsabilitate socială. Changemakers înseamnă pasiune, dăruire, inițiativă și cel mai important, schimbarea în bine pe care noi toți ar trebui să ne-o dorim. Așa cum Roosvelt spunea „Oamenii nu sunt prizonieri ai soartei, ci doar prizonieri ai propriei minți”. Pentru mine, Changemakers e despre cei care se provoacă și se autodepășesc în mod continuu reușind să se elibereze și să aducă un plus de valoare în mediul în care trăiesc! 

Cătălina Papari

Lucrurile nu ies întotdeauna bine din prima, însă toate se clădesc cu răbdare și încredere. Desigur că trebuie să ne acceptăm așa cum suntem, însă nu putem opri lucrurile aici. Avem nevoie să ne apreciem noi înșine îndeajuns încât să conștientizăm că putem fi mai buni, să credem cu tot sufletul în ceva, iar după ce ne-am dorit arzător, să producem schimbarea. Changemakers despre asta e; despre oameni care reușesc!”

Ana Drăgoi

„ Erau momente când simțeam nevoia de o schimbare în viața mea, m-am uitat în trecut și am zis: ”Trebuie să fac ceva!” . Cuvântul magic: Changemakers. Proiectul Changemakers a adus un strop de culoare în viața mea și m-a făcut să conștientizez, prin acțiunile mele, cât de importantă sunt ca persoană în societate. Mi-a dat o altă viziune asupra societății în care trăim și cred cu tărie că problemele comunității unesc oamenii și îi duc în locul potrivit. Pentru mine, între Changemakers și destin este semnul egal.

„Destinul nu depinde de întâmplare, ci de alegere! ”

Raluca Sîrbu

 Changemakers este un proiect care dă viață ideilor socio-culturale, prin care poți aduce ”schimbarea pe care o dorești în lume”.  Pentru a mă bucura de această experiență, am avut  nevoie doar de puțin curaj și de o dorință imensă de a fi un student proactiv, care își doreșe să ajungă cea mai bună varianta a sa.  Așadar, pentru mine, un Changemaker este ghidat de pasiune, determinare și …. un vis ce merita a se materializa!  🙂

Ana Silivestru

„Pentru mine, Changemakers înseamnă oportunitatea de a schimba societatea în bine. Noi suntem generația care avem puterea de schimbare. Lucrurile de care mai avem nevoie pentru a duce schimbarea la capăt sunt pasiunea, responsabilitatea și încrederea.”

Veronica Stan

Changemakers reprezintă schimbarea, iar un changemaker este cel care răspândește schimbarea în fiecare zi. Haideți să creăm și să implementăm povești cu impact pozitiv asupra societății, haideți să fim fiecare dintre noi un schimbă-lume! Avem nevoie de încrederea că vom reuși, puțină creativitate, multă muncă, dedicare și pasiune. Sunt un changemaker.”

Cristina Andrei

„Changemakers – proiectul care te ține aproape pentru că îți arată că se poate. Poți să fii bun în timp ce ești extraordinar în ceea ce faci. E despre schimbare, despre oameni care cred într-adevar și acționează în această direcție. E despre oameni curajoși care aleg să fie activi, să aducă un bine societății de astăzi și generațiilor de mâine. Schimbarea începe atunci când inițiativa și curajul îți șoptesc că poți. Tu ce alegi să schimbi?”

Diana Voica

Changemakers este un proiect despre oameni ce vor să ajute alți oameni. Changemakers reprezintă mai mult decât dorința de face bine, reprezintă impactul pe care îl poți aduce în societate. Eu am regăsit în acest proiect multă pasiune și dăruire, o energie ce se transformă în ceva unic, în schimbare. Haideți să ducem schimbarea până la capăt și împreună ne putem crea o nouă  lume!

Oana Bușuricu

Changemakers reprezintă, pentru mine, șansa de a face diferența, de a fi implicată și de a îmbunătăți mediul în care trăim. Proiectul evocă  spiritul de echipă și scoate în evidență faptul că fiecare dintre noi este important și că împreună ne putem clădi lumea pe care ne-o dorim.

Veronica Elisei

Pentru mine, Changemakers înseamnă oportunitatea perfectă de a schimba mediul în care trăiesc, aducându-i un impact mai mult decât pozitiv, alături de oameni pasionaţi şi entuziaşti. Ceea ce simţi şi gândeşti că ai putea face vizavi de societate, poate deveni realitate dacă îndrăzneşti să crezi în idealul tău. Fiecare dintre noi avem puterea de a face diferenţa, iar prin implicare, curaj şi dăruire putem crea lumea pe care ne-o dorim! Aşadar, ce spuneţi, începem schimbarea?

Andrei Zeldea

Pentru mine, Changemakers este sanșa de a contribui alături de oameni minunați la schimbarea în bine a societății.Cred că este un mic traseu din locul meu în acest Univers, și cred cu tărie că Universul nostru este a răspândi la o scară cât mai înaltă schimbarea în bine.Changemakers nu este numai curajul de a te exprima ,ci iți oferă resursele necesare astfel încât să iei atitudine și să acționezi, cu o singură condiție, să conștientizezi că schimbarea  începe cu și de la tine.La ce altceva se reduce Changemakers dacă nu la verbul “ a iubi “, ba mai mult de atât , cred simplu că Changemakers este proiectul oamenilor care iubesc oamenii !

Mădălina Neagu

Mereu am aspirat la o societate mai bună, în care gesturile frumoase să nu aibă mereu un interes ascuns și să aștepte favoruri interminabile la schimb. Prima sperantță că o astfel de lume nu există doar în imaginația mea s-a născut în momentul în care am făcut cunoștință cu cea mai civică și social-responsabilă “entitate”. Aceasta este cât se poate de reală și reprezintă o sursă nesecată de motivație, ce mă ajută să nu plec niciodată capulîn fața problemelor ce ne înconjoară și să nu mă complac în ele. M-a făcut să mă încred în visul meu, că în curând oamenii ce ne înconjoară vor promova valori și nu interese personale, că este suficientă o floare pentru a face primavară, deoarece ea se înmulțește și răspândește frumusețe, cu o viteză exponențială dacă este îngrijită. Această “entitate” poartă un nume semnificativ și reprezintă ceea ce au nevoie studenții ca noi pentru a nu se mai opri la visat și pentru a începe să clădească societatea în care ne dorim ca ai noștrii copii să crească frumos: CHANGEMAKERS. Schimarea poate lua multe forme, iar noi suntem direct responsabili de impactul pe care-l va avea. Changemakers m-a învățat că lumea ne-o facem noi, nu o preluăm de la străbuni și o conservăm pentru generațiile viitoare. Cred cu tărie că același sentiment va încolți în sufletele tuturor participanților, acesta fiind sămânța magică din care va încolți timid,dar sigur, schimbarea atât de necesară unei lumi așa cum ne dorim. Dacă noi stim CE vrem să facem, CHANGEMAKERS ne învață CUM.

Aruna Ștefănache

Changemakers este un proiect care unește oameni și care oferă o ocazie perfectă celor dorinici de a schimba ceva în mediul și societatea în care trăiesc având ,de asemenea, oportunitatea de a ajuta alți oameni. Changemakers reprezintă mai mult decât dorința de face bine, reprezintă impactul pe care îl poți aduce în societate. În calitate de Changemaker am rezonat într-un stil foarte frumos cu caracteristicile pe care le-am întâlnit aici: pasiunea intensă, visele care devin realitate, dărurirea care ne caracterizează și nu în utlimul rând entuziasmul aparte cu care realizăm schimbarea. Închei prin a vă trezi dorința necontenită de a vă lăsa amprenta în mediul nostru , facem asta viitor Changemaker?

Nechifor Vlad

PARTENERI

Parteneri generali

Parteneri media

Parteneri logistici

Parteneri educaționali

Sub egida