Ingenius

Home

Știm că în advertising there is always more than meets the eye. Prietenii tăi văd încă un afiș sau un flyer, iar tu vezi din nou Helvetica. Majoritatea comentează filmul, tu comentezi reclamele. Ceilalți împart lumea în creativi și analitici, tu o împarți în copywriteri și art directori.

Pentru oamenii ca tine, ASER vine cu cea de-a treia editie a proiectului de advertising Ingenius ce își propune să-ți ofere gratuit info cât mai relevante despre insighturile din publicitate, experiențe practice după un brief oferit de Lays și oportunitatea de a-i cunoaște și a fura meserie de la publicitarii cu followers de pe IQads.

Înscrie-te în Ingenius să aflăm ce stă în spatele advertisingului!

About us

Ingenius este proiectul oamenilor creativi și curioşi care își doresc o carieră în industria de publicitate.

Anul acesta, Ingenius se află la a treia ediţie, o ediţie norocoasă după cum spune legenda pentru că devine un proiect national și se adresează studenților din toată țara.

DACĂ NU LOCUIEȘTI ÎN BUCUREȘTI, CAZAREA ESTE ASIGURATĂ DE NOI CU 10 LEI/NOAPTE ÎN PERIOADA 4-14 APRILIE!

Pe 30 martie, Ingenius va reuni pasionaţi de advertising într-o zi ce promite super-invitaţi, multe întrebări, mai multe răspunsuri şi activităţi dintre cele mai creative la conferința “Advertalking”. Nu se opreşte aici, căci 40 dintre cei mai buni studenţi vor avea parte, în perioada 4 – 13 aprilie, de o experienţă completă de învăţare direct de la sursă, adică de la agenții de publicitate și de la PepsiCo și Nestle.

Program

Conferința AdverTalking – 30 martie

10:30 - 11:00

Check-in

11:00 - 11:15

Ionuț Bodonea (10Lucruri.ro)

11:15 - 11:45

Mihnea Gheorghiu (Publicis)

11:45 - 12:15

Dragos Smeu (Kubis Interactive)

12:15 - 12:45

Chris Beckles (Veeam Software)

12:45 - 13:00

Coffee Break

13:00 - 13:30

Alex Cernătescu (Infinit Solutions)

13:30 - 14:00

Catalin Dobre (McCann Erickson)

14:00 - 14:30

Mihai Gongu (GMP Advertising)

14:30 - 15:00

Break

15:00 - 16:00 PANEL "Advertising and Millennials"

Moderator: Alexandru Negrea
   • Matei Psatta (ILeo)
   • Dana Pascu (GMP Advertising)
   • Raluca Iacob (Publicis)
   • Stefan Chiritescu (Ogilvy)

16:15 - 16:30

Discurs final – Check-Out
Day #1Day #2Day #3Day #4Day #5Day #6Day #7Day #8Day #9Day #10Total
Bâtiescu Denis
2621421532
Loghin Simona
25411
State Ștefania321511
Panait Maria Madalina
2211511
Ciobanu Alexandra-Madălina
2349
Paraschiv Andreea
2255519
Toma Tudor
257
Ruse Andrei-Valentin
2248
Boloca Iulia-Elena
221510
Tuinete Beatrice
2511522
Morman Dragoș Alexandru
2158
Simon Florina Diana
2211015
Căpățînă Andreea
22
Cengher Cosmin
2145517
Paraschiv Victorița
21159
Nica Paul
2248
Creștin Iulia
21159
Boghiu Rareș
22141019
Picoiu Cătălina
246
Grigorescu Bianca Alexandra
2147
Gheorghiulescu Bianca
224
Glodeanu-Carata Radu
212510
Constantinescu Ioana
2158
Florea Cătălin
222024
Marcu Georgiana-Mirela
255517

Behind the ads

4 aprilie

  • Meet&Greet

5 aprilie

Overview agenție de publicitate

6 aprile - Training Client Service & Strategie

     •  Client Service – CRISTINA BELODAN (GMP Advertising)
      •  Strategie – DANA PASCU (GMP Advertising)

7 aprilie - Training Creatie & Digital

Creație – Simona Suman – McCann Erickson
Digital – Mugur Pătrașcu – Screen Native

8 Aprilie

Meet the brief & Debriefing

9 aprilie - Training Creative Thinking & PR

Creative Thinking
PR

10 aprilie

Treasure Hunt

11 aprilie - Training Social Media

Social Media și Evaluarea unei campanii de promovare – Dragoș Smeu – Kubis Interactive

12 aprilie

Training How to pitch

13 aprilie

The pitch – Andrei Drăgu – Infini Solutions.

Echipa

„Ingenius e despre curajul de a alege, iar noi am ales să facem lucrurile să se întâmple cu acea doză de altfel și prin pasiune că asta facem noi, oamenii de advertising: creăm cu pasiune sau deloc. Reușim să vedem dincolo de cuvinte și imagini, venim cu idei și apoi… venim cu idei și mai bune until we make it happen: brieful e rezolvat, iar cafeaua e terminată.”

Andreea Popa

„De când mă știu mi-a plăcut să mă provoc în mod constant, să îmi dau challenge-uri, dar Ingenius a fost de departe cea mai mare dintre provocări și a meritat fiecare secundă. Mi-am dat seama că advertisingul este un mix de creativitate, pasiune, nebunie și curaj, dându-mi seama că am ajuns în cel mai potrivit loc pentru mine. Astfel, am cunoscut cei mai minunați oameni, alături de care am început să creez o poveste magică. Ingenius ne-a dat brieful, iar acum ceea ce rămâne de făcut este să caștigăm pitch-ul.”

Laura Fluture

„Când am ales Ingenius știam că mă îndrept spre o provocare. Advertisingul era un domeniu complet nou pentru mine, dar eram dornică să îi cunosc rețeta. Alături de oameni pasionați şi la fel de curioși ca mine, mi-am dat seama că am pornit pe un drum destul de lung, din care încă mai am de parcurs. Ingredientele pe care le-am aflat până acum sunt: pasiune şi creativitate în măsuri egale, multe idei de 3 a.m. şi un strop de deadline depaşit. Aştept să descopăr rețeta completă.”

Laureana Ilaria

„Pentru mine, Ingenius este despre pasiune, muncă si reușită; este despre a-ți antrena creativitatea și spiritul de echipă. Advertisingul devine pe an ce trece mai bogat și mai ingenios datorita acestui proiect.”

Iulia Nistor

„Pentru mine Ingenius este oportunitatea perfectă de a descoperi prin intermediul unor experienţe practice tainele advertisingului.Ingenius este dedicat studenţilor creativi şi dornici de cunoaştere ce consideră că victoriile adevărate nu sunt ale celor puternici, ci ale celor perseverenţi.”

Claudia Mărăcineanu

„Dorința omului de a se dezvolta și a evolua combinată cu o doză puternică de creativitate, bravură, curiozitate și nu în ultimul rând pasiune, a dat naștere …. advertisingului. Eu consider Ingenius ca fiind oportunitatea perfectă de a te autodepăși, de a-ți dezvolta brandul tău personal și de a te ajuta și pregăti pentru acest mediu extraordinar unde magia se întâmplă zilnic.”

Adrian Sîrbu

„Ingenius este despre curajul de a fi diferit într-o lume monotonă, de a fi o pată de culoare pe un perete cenuşiu şi de a nu pune nici o limită imaginaţiei tale. Pentru mine advertisingul este ca o pictură, mulţi admira şi pretind că înţeleg  rezultatul final, dar puţini ştiu câtă muncă stă în spate.”

Andrei Vasile

„Ingenius este proiectul care te face sa te îndrăgostești și mai mult de lumea advertisingului. Ingenius e acea portiță care te ajută să îți duci pasiunea la alt nivel și care e alături de tine în primii tăi pași în advertising. Pasiunea pe care o depunem “Us”, echipa Ingenius, și marketingul m-au facut să simt că aici este despre mine, despre pasiunea pentru advertising.”

Adina Cristea

„Când am auzit prima dată Ingenius nu prea știam eu cu ce se mănâncă advertisingul și ce e cu toată nebunia din jurul lui, dar eram curioasă să aflu așa că mi-am făcut curaj și alături de o echipă de oameni am pornit la drum. În felul ăsta am aflat că advertisingul e despre curaj, pasiune şi o cană de cafea amestecată cu puțină nebunie.”

Ioana Croitoriu

„Ingenius m-a ajutat să-mi dau seama că una dintre cele mai interesante competențe de care ai nevoie pentru a face lumea advertisingului să funcționeze este să fii obiectiv și să vezi totul în perspectivă. Aplici cu entuziasm propriile tale idei, concepte, preferințe, dar acestea trebuie să se muleze perfect pe ideile, conceptele și preferințele celorlalți.”

Diana Neacșu

„Ingenius este despre mine, despre tine, despre fiecare. Ne înconjoară această  lume a advertising-ului. Este o artă pentru că încercăm mereu să vedem mai mult decât o imagine sau un text. Artă, magie, spune-i cum vrei; dar știu că este locul perfect în care să creezi mereu ceva nou și frumos.”

Andrei Poroșanu

„Pentru mine Ingenius este un nucleu format din pasiunile noastre pentru a realiza cel mai glorios proiect despre advertising. Văd advertisingul in genul in care Tony Stark vede nucleul sau de energie vitală pe care il alimentează constant pentru ca Iron Man să poată exista și să schimbe lumea. Așa sunt creativitatea, pasiunea, entuziasmul și curajul pentru advertising, elemente vitale.”

Andrei Luncașu

„Ingenius e magie, e oameni, culori, artă și mai ales advertising. Ingenius e despre noi, “us”, generația crescută într-o lume construită prin și de către publicitate. Echipa minunată din care fac parte m-a ajutat să înțeleg că mai mult decât orice  în advertising  trebuie să te pui în locul celorlalți, să îți întreci limitele și să ai idei care să te surprindă chiar și pe tine.”  

Ioana Năstasă

Pentru mine Ingenius e ca un Twix. Cel stang sunt omuletii din proiect(biscuitii in special), sunt acoperiti de caramel (abilitatile si aptitudinile lor) si inveliti in ciocolata, acea ciocolata care ne place noua tuturor si pe care o numim echipa. Twixul drept e si mai gustos, biscuitii sunt reprezentati de oamenii misto ce vin  de prin agentii sa ne invete ce e Advertisingul, caramelul sau etapele proiectului am auzit cu totii de ele iar piesa de rezistenta, ciocolata, este ceea ce noi numim un super proiect ASER. Asadar te asteptam sa gusti din Twixul Ingenius!”

Paul Maftei

Ediții anterioare

Ediția II

10351069_761944433902091_7264270371286713074_n

În 2015, Ingenius a debutat prin conferința “Kit de Advertising” și a continuat prin etapa How it’s made: The Advertising Campaign unde 32 de participanți au învățat să realizeze o campanie după un brief oferit de Internet & Mobile World.

Ediția I

IngeniUS-Conferinta-78

În 2014, Ingenius a debutat prin conferința “Prima mea campanie de promovare” și a continuat prin workshopuri în agenții de publicitate pentru
20 de participanți care au realizat campanii de promovare alături de câte un mentor din agenție.

Contact

Ne place să vorbim, aşa că ne poţi contacta oricând pe pagina noastră de facebook sau la:

Andreea Popa, Project Manager
Tel:   0726 074 176   
Email: andreeapopav@gmail.com   

Laura Fluture, Junior Project  Manager
Tel: 0721 382 080
Email: fluture.laura@gmail.com

Ecaterina Barac, Responsabil PR
Tel: 0755 030 608
Email: ecaterina.dbarac@gmail.com

PARTENERI

Partener principal

Parteneri generali

Parteneri media

Parteneri logistici

Parteneri educaționali

Sub egida