Încotro în București?

 

Spațiul de acasă devine plictisitor uneori, iar în bibliotecile universităților e prea cald, prea monoton sau nu te poți concentra alături de alți 100 de studenți. Iată scuza perfectă pentru a nu te apuca de lucru pentru proiectul tău și pentru a amâna începerea lui din simplul fapt că nu poți găsi un mediu de lucru plăcut, care să te încarce cu voie bună și energie.

Pentru că nu vrem să îți pierzi motivația în spații plictisitoare, iată câteva din locurile unde noi obișnuim să petrecem ore pline de productivitate și eficiență.

  1.    Seneca Anticafe

Pe strada Arhitect Ion Mincu 1, foarte aproape de parcul Kiseleff, spațioasă și jucăușă, liniștită și perfectă pentru lucru, Seneca Anticafe te așteaptă zilnic între orele 10 :00- 22 :00. Repartizată în 5 zone speciale, cafeneaua e destinația oricărei tipologii de student. Există zona de relaxare, cu scaune moi, măsuțe colorate și un design modern, bufetul de unde poți lua tot ce dorești, librăria cu zeci de titluri bune și literatură străină, spațiul pentru workshopuri și lucru de echipă – zonă cu scanner, imprimantă, proiector și calculatoare, și scena cu amfiteatrul unde se pot desfășura numeroase evenimente. Ceaiuri, sucuri, covrigei, grisine și biscuiți, uneori chiar și fructe proaspete, toate stau la dispoziția ta pentru doar 8 lei pe oră… pentru că da, la Seneca nu plătești consumația, ci timpul de calitate pe care îl petreci acolo.

 

  1.     Second Cup

Ești aproape de Universitate, mai exact pe Bd. Regina Elisabeta 9 și vrei să bei o cafea bună și energizantă într-un loc liniștit cu wi-fi și canapele confortabile ? Second Cup îți iese în cale și te primește într-o atmosferă caldă și parcă familiară, specifică brand-ului canadian căruia îi aparține. Candy Cane Latte, Gingerbread Latte, Maple Latte sau Vanilla Bean Latte sunt printre preferatele noastre, aromate, intense și cu o savoare autentică, oferindu-ne inspirație pentru fiecare cuvânt scris în plus la lucrarea de licență sau la proiectul pentru săptămâna viitoare.

 

  1.    Readers Café

Pare a fi locul ideal pentru a citi o carte, a asculta o muzică bună și a gusta ceva care să-ți gâdile papilele gustative din meniul împărțit pe intervale orare. Mobilier clasic în combinație cu elemente contemporane și catchy, comoditate, lumină caldă și atmosfera destinsă, pe toate le găsești pe Bd. Iancu de Hunedoara 55-57, la Readers Café. Din pozele în online e posibil să se contureze în mintea ta ca un loc „scump” sau mult prea „stilat” pentru o sesiune obișnuită de lucru, însă de îndată ce îi calci pragul și intri în contact cu amabilitatea chelnerilor și cu prețurile decente, o să îți dai seama că e unul dintre cele mai bune locuri în care să te „refugiezi” de Bucureștiul agitat.

 

  1.    M60

Minimalist. Simplu. Cu sandvișuri bune. Cu bere românească. Pe strada D. I. Mendeleev 2.

În stilul cuvintelor de mai sus e și cafeneaua M60,  foarte aproape de ASE, un loc destinat „hipsterilor” la prima vedere, dar deloc așa la o privire mai atentă. Plăcut pentru iubitorii mobilierului de la Ikea, destinat persoanelor creative și pentru care „munca de birou” se potrivește cel mai bine, spațiul destul de micuț, dar foarte interesant ca decor, te poate găzdui la mesele și canapelele din lemn nu foarte prelucrat între orele 8 :00- 1 :00 (P.M. ).

 

  1.    Origo

Păstrăm tonul minimalist dictat de M60, însă ne îndreptăm pe strada Lipscani 9, în locul unde te poți bucura de cea mai bună cafea din București, credem noi. Cremoasă, mai amăruie sau mai delicată, mereu proaspăt râșnită, cu o aromă puternică și însoțită de un biscuite pufos, cafeaua de specialitate de la Origo îți inundă simțurile și te provoacă să dai tot ce e mai bun pentru activitățile pe care ți le programezi. Deschis de luni până vineri între orele 7 :30 – 00:00,  iar sâmbăta chiar până la 2:00, locul destul de înghesuit dar care te „obligă” să fii productiv îi așteaptă pe cei mai mari iubitori de cafea.

 

  1.    Gloria Jeans Coffee

Bd. Dacia 26, vizavi de clădirea Eminescu. Nu îți pare cunoscut încă? Ei bine, dacă ești student al ASE-ului, va trebui să pui o steluță pe Google Maps la adresa abia menționată. „Casa” Gloriei Jeans Coffee e mai aproape decât credeai și probabil majoritatea proiectelor de grup se vor finaliza la o cafea mare și gustoasă, chiar aici.

 

Bucureștiul nu se limitează la 6 locuri prezentate pe scurt în cele câteva rânduri de aici. Starbucks, Ted’s Coffee, Acuarela Pub, La Pura Vida, The Coffee Factory sau Alt Shift sunt alte locuri frecventate de studenții care vor să lectureze o carte interesantă, să analizeze un studiu de caz sau pur și simplu să se relaxeze și să bea o cafea bună.

 

Explorează-le, cunoaște-le și descoperă și unele noi. Fă-ți o studenție activă în cele mai atractive cafenele din orașul tău gazdă pentru următorii 3 ani ( !cel puțin).

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

What do you think? Let us know!