Upgrade to the online version of you

Ca student, viaţa ta nu se va petrece doar în jurul facultăţii în care studiezi, ci şi pe social media. Online-ul a devenit o componentă indispensabilă în mediului universitar şi mai ales profesional. Cum poţi beneficia de ceea ce oferă social media afli mai jos.

 

Ce înseamnă online pentru tine?

Pe lângă comunicatul cu prietenii și distracția, acesta poate reprezenta un mediu în care să te dezvolți profesional fără mari eforturi. Toate rețelele de socializare contribuie la formarea brandului personal la care au acces prieteni, colegi și angajatori. Da, cei care recrutează se uită și pe rețelele de socializare ca să te cunoască mai bine, iar câteva postări nepotrivite pot reprezenta motivul pentru care nu ai primit un job. Pe lângă latura profesională, brandul personal e imaginea ta, deci gândește-te ce vrei să transmiți și fii consecvent.

 

Useful tip: creează-ți o adresă de mail de tipul prenumenume@gmail.com. Simplu de scris și folosit, scurt și la obiect. Dacă până acum nu prea intrai pe mail, o să ai mai multă nevoie de el pentru că îți va folosi atât la facultate, cât și la job. Gmail este o recomandare personală pentru că mi-am pus filtre și astfel am reușit să mă organizez mai bine.

 

Ce este LinkedIn și cu ce te ajută?

LinkedIn este o rețea profesională. Aici îți creezi un CV care este vizibil angajatorilor. Ei caută posibili angajați direct pe LinkedIn (proces numit Headhunting) și poate vei ajunge să primești o ofertă de la ei, fie te pot urmări pe toate rețelele de socializare atunci când vor să te angajeze și o să ajungă și aici să „te verifice”. Îți faci conexiuni și poți urmări newsfeedul din care poți afla despre oferte de angajare sau tips & tricks din diferite domenii. Să ai o astfel de pagină denotă profesionalism și interes pentru cariera ta. Pe scurt, te ajută să te definești ca profesionist.

 

Useful tips: – pune o poză de profil clasică, profesionistă, cam stil buletin, pentru a putea fi recunoscut.

  • Poți scrie un rezumat care să te descrie puțin și activitatea ta profesională.
  • Nu uita să treci voluntariatul, toate experiențele tale relevante și să adaugi pe parcurs ce mai faci notabil.
  • După ce îți treci abilitățile, conexiunile tale pot să le recomande, ca o atestare a faptului că tu chiar știi să faci ce ai pus acolo. Ar fi drăguț să intri și tu la cunoștințele tale pe profil să le recomanzi skill-urile

 

Ce ar fi să ai un blog?

O activitate care te va dezolta pe tine și personal și profesional poate fi un blog. Te poți exprima fără constrângerile rețelelor de socializare, te responsabilizează și te provoacă să descoperi ceva nou pentru fiecare articol.  Evident, îți îmbunătățești vocabularul și vei învăța să te exprimi și să descrii ceea ce gândești mai bine. Dacă îți vei expune părerea despre un anumit subiect îți exersezi și capacitățile de argumentare în articol, dar și în dezbaterile care se vor isca pe rețelele de socializare. Acum, hai să recunoaștem… devii și cunoscut. Începe să se formeze o comunitate în jurul blogului tău, capeți o anumită influență, ajungi să cunoști oameni și locuri noi, să participi la evenimente și să ai multe experiențe noi. Prin intermediul lui vei da de oportunități la care nici nu te-ai gândi, totul în timp și cu multă dedicare.

 

Useful tip: Noi am început să postăm aici pe blog și urmează o campanie specială pentru tine, How to Student. Fii cu ochii pe pagina noastră de Facebook ca să nu ratezi nici o informație utilă pentru o studenție plină de experiențe.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

What do you think? Let us know!