Top 4 minciuni pe care ți le spui ca student

Tips: Cum poți scăpa de ele

 

Ok, se termină vacanța și acum sunt student. Ce urmează?

Odată cu finalizarea examenului de Bacalaureat și examenul de admitere la facultate, simți că toate grijile au trecut. Însă, spre surprinderea ta, acestea tocmai acum apar. Te gândești cum să îți începi o studenție cool și cum următorii ani o să fie cei mai awesome. Îți spui că o să înveți, că o să te odihnești, că o să mergi la toate cursurile, dar și că vei mânca sănătos. Asta până când rămâi singur și observi că lucrurile nu merg tocmai cum ai planuit.

Și te întrebi de ce?

Ei bine, asta mi-am spus și eu când mi-am luat bagajul și am plecat. Toate deciziile îmi aparțineau și nimic nu mă împiedica să realizez ce îmi propusesem. Prima săptămană e prima săptămană, nimeni nu se apucă de învățat. De mâncat mai puțin, poate mai prinzi ceva prin alergătura de la facultate. Cursuri?! Unele mai plictisitoare, iar altele prea lungi. Ai spune că, de multe ori, cele 80 de minute trec într-o veșnicie.

Dar hai să o luăm cu începutul, iar în timp ce tu citești, eu o să presar ici-colo câteva sfaturi, cum să scapi de minciunile pe care ni le spunem cu toții, ca studenți.

 

1. Sleep time

Că doar mai avem nevoie și de somn. Ai spune că după toată alergătura de la facultate, ai mai avea energie?! Și ce mai spui dacă se organizează și un party în cămin. Ei bine, mai furi și tu câteva ore de somn, iar următoarea zi dai o fugă după cafea să îți recapeți energia. Însă asta nu funcționează întotdeauna.

Sfatul meu este că atunci când vrei să îți dai un restart spune PAS oricărui lucru care te împiedică să îți ții promisiunile.

 

  2. Let’s go to the…  

Îți propui că vei merge la toate cursurile, dar de cele mai multe ori rămân la stadiul de propuneri. Știu, toată lumea crede că la facultate nu înveți și cursurile plictisitoare de la 7:30, că nu sunt făcute pentru tine, însă îți dai seama că toate acestea sunt de ajutor în sesiune.

Sfatul meu este să mergi la majoritatea cursurilor, iar în ceea ce privește primul curs/seminar și ultimul curs/seminar situația stă astfel. Atunci ți se vor explica metodele de notare, numărul de prezențe, dar și temele pe care le vei parcurge pe tot parcursul semestrului. Nu lipsi de la ultimul curs pentru că atunci vei afla mai multe informații despre examen. Nu alege să mergi doar la seminar, pentru că vei afla mai târziu că examenele le susții cu profesorul de la curs. Nu uita că cele mai multe noțiuni le capeți pe parcursul semestrului, iar dacă ești atent la cursuri poți fi sigur că examenul acela va fi trecut cu brio.

 

  3. Time for lunch 

Asta poate fi partea cea mai ușoară sau nu. Uriașul pachet de la mama este aproape pe terminate și frigiderul cam gol. Ce faci? Dai buzna într-un fast-food sau… nu.

Sfatul meu este să încerci să îți pregătești câteva gustări sățioase, că doar avem o groază de supermarketuri de unde ne putem cumpăra ingredientele și să nu sari peste cele trei mese ale zilei. Micul dejun rămâne printre mesele cele mai importante ale zilei, așa că nu trece peste el. În rest, nu uita să mănânci cât mai multe fructe și legume.

 

  4. Time to learn

Și urmează perioada cea mai grea sau nu. La începutul semestrului, îți propui că o să înveți din timp pentru sesiune și că nu vor urma nopți nedormite pentru a memora o carte într-o singură noapte. Însă, de cele mai multe ori, fix așa se și întâmplă.

Sfatul meu este să citești pe parcursul semestrului și să mergi la cursuri/seminarii. Nu uita că spre sfârșitul semestrului trebuie să predai proiecte și să îți acumulezi punctaj la seminar, așa că nu te culca pe o ureche că doar în sesiune ai de învățat.

 

Toate fiind zise, ai spune că viața de student pare mai ușoară? Fii pregătit de toate oportunitățile care ți se ivesc și nu uita. Dacă îți propui ceva… GO FOR IT!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *