Cele mai utile aplicații pentru studenți

Cum să profiți de dependența de telefon

 

Se spune că există o aplicație pentru orice ai nevoie. Având telefonul la îndemână în fiecare clipă, el poate deveni un instrument practic în anii de studenție. Personal, îmi place să descopăr cât mai multe aplicații utile, iar acestea sunt cele pe care le folosesc în mod frecvent.

 

  1. Evernote – Aplicația în care îți poți pune toate gândurile în scris. De la notițe și liste de to do sau cumpărături, până la a avea un loc unde să notezi citatele preferate. Poate fi accesat și de pe aplicația de mobil, dar și de pe site, așa că vei avea acces la notițele tale de pe telefon sau laptop, oriunde te-ai afla.

 

  1. Google Calendar – Ca student, pe lângă orele de la facultate mai ai diverse activități de-a lungul zilei, iar calendarul te salvează de la a uita ce și când ai de făcut. Ca membru în ASER, mă ajută să mențin echilibrul între facultate, job și voluntariat.

 

  1. Moovit – Pentru cei mai mulți dintre noi, Bucureștiul este un tărâm infinit și necunoscut. Chiar și cei din capitală afirmă că nu știu toate zonele. Calea de salvare de află în Moovit, aplicația care te va ghida pe străduțe și îți va spune cum să folosești transportul în comun. Cel puțin până înveți zonele pe care le vei frecventa des.

 

  1. Google Drive (docs + sheets) – Memoria ta online pe care o poți partaja persoanelor cărora le oferi acces. Poți pune aici documente personale sau poți deschide un document de tip Word sau Excel pentru a lucra în ele alături de colegii de grupă. E o modalitate rapidă de transfer și de lucru în timp real.

 

  1. Forest – Vorbim despre modalități de a ne ajuta de telefon, însă alte ori ne distrage atenția de la învățat sau de la lucrurile pe care le avem de făcut. Cu această aplicație poți planta un copac și poți seta cât vrei să îi ia să facă asta. În acest timp nu ai voie să îți folosești telefonul sau copăcelul moare. Keep your focus!

 

  1. Wallet – Ca studenți independenți, suntem responsabili de banii din portofelul nostru, însă ei parcă zboară de acolo fără să întrebe. În Wallet îți poți nota câți bani ai și pe măsură ce îi cheltuiești și pe ce anume. Astfel îți poți organiza cheltuielile mai bine și să faci un bilanț periodic să vezi pe ce ți se duc de fapt banii.

 

  1. MyBRD Mobile – Fiindcă tot vorbeam de gestionat banii, în aplicațiile de mobile banking ai acces în timp real și sunt sigure. Ce poți face mai exact? Să afli informații despre contul tău, să faci transferuri și să plătești facturi, să faci încasări și prin Western Union. E mult mai rapid decât să faci un drum până la bancă pentru o operațiune pe care o poți face în mai puțin de un minut.

 

  1. Oliviera/ Food Panda – Suntem departe de casă și de mâncarea ce ne aștepta pe masă când ne întoarceam de la liceu… Așa că dacă nu mergi la cantină, poți opta să îți comanzi acasă de pe una dintre aceste aplicații care au o listă de restaurante pentru toate gusturile și… buzunarele.

 

Tu ce aplicații din lista de mai sus o să descarci?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *