Tipuri de CV

 

Fie că aplici pentru un job sau pentru un internship, primul filtru de selecție este, de obicei, CV-ul. Astfel, Curriculum Vitae, care semnifică “Istoricul vieții”, în latină, se transformă într-o primă impresie pe care o lași angajatorului. Acesta reprezintă chiar o reclamă prin care transmiți mesaje despre abilitățile tale și despre motivele pentru care tu meriți să obții un loc în acea companie. De aceea, pentru ca acest document, fizic sau interactiv, să fie trăsnet, nu uita că el trebuie să reflecte corect propria persoană și să respecte anumite reguli de redactare și structurare.

Cum să ai un CV de nota 10 și care să îți asigure cariera în domeniul care îți place? Ce trebuie să conțină acel CV pentru a convinge și ce ar fi bine să eviți? Sunt întrebări la care îți voi răspunde astăzi. Te invit să arunci un ochi peste CV-ul tău și să urmărești dacă ai bifat deja următoarele aspecte:

CV  personalizat

Ca orice arhitect, înainte de toate, alege un format care să se potrivească tipului de job pentru care aplici. Este important, deci, să cunoști toate datele problemei, mai exact, ce implică jobul respectiv și anumite detalii despre firmă, astfel încât să poți adapta stilul către ceva mai formal sau mai creativ. De exemplu, în cazul în care candidezi pe un post într-o agenție de publicitate sau într-un departament de Marketing, cu siguranță, un design atipic le va atrage atenția în mod plăcut recruiterilor. CV-ul tău poate lua chiar forma unui filmuleț în care să povestești câteva lucruri relevante despre tine, poți folosi grafica sau poți apela și la template-uri inovatoare cum ar fi info-graficele acestea.

Uite câteva sugestii pentru un altfel de CV :

Linkedin & Facebook

Linkedin, dar și Facebook sunt locurile unde unor angajatori le place să studieze “Piața” și te încurajez să păstrezi decența în ambele locuri, precum și să actualizezi constant informațiile pe care le oferi celor din mediul business. Totodată, ținând cont de numeroasele instrumente pe care Linkedin le oferă, profilul tău ar putea atrage locurile de muncă pe care ți le dorești, mai ales că este un loc destul de popular pentru a fi identificați posibili candidați.

Structură eficientă

Toate ca toate, dar degeaba are CV-ul tău un aspect inedit, dacă nu îl structurezi astfel încât să atingi esențialul și să îi stârnești, prin conținut, interesul cititorului. Pune accent pe activitățile tale extracuriculare și oferă detalii despre rezultatele acestora, dar și despre abilitățile dobândite.

Istoricul experiențelor

Secțiunile dedicate educației și experienței acumulate, sunt de preferat a fi realizate sub forma unui istoric, pornind de la cel mai recent eveniment până la cel mai îndepărtat. Pentru a nu omite nimic, ai putea nota de fiecare dată când ai urmat un curs nou sau ai fost la o conferință. Este important și să îmbunătățești în permanență CV-ul și să-i faci un update, ori de câte ori este necesar, lucru ce îți va ușura munca atunci când vei avea nevoie de el.

Corectitudinea gramaticală

Gramatica e sfântă, ea transmite cât de atent ai fost atunci când ai creat acel conținut, așa că, verifică de mai multe ori ce ai scris pentru a nu crea o impresie greșită angajatorului.

Dacă ai fi în postura de angajator, cum ar arăta CV-ul ideal în viziunea ta? Imaginează-ți și construiește-ți cel mai tare CV cu care să obții job-ul sau internship-ul dorit.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

What do you think? Let us know!