La pas prin București. Parcuri și priveliști relaxante, cu iz primăvăratic

Pentru mulți dintre noi, primăvara vine cu poftă de admirat spații naturale, de plimbări lungi pe aleile unde încep să se întrezărească mugurii copacilor pe care i-am așteptat o iarnă întreagă. Fie că ne dorim să găsim un moment de relaxare în aceste escapade, fie că intenționăm să găsim locuri de savurat cărți bune, pe băncuțe, la iarbă verde, parcurile sunt unul dintre cele mai „vizitate” spații citadine, în prag de primăvară.

În aglomerația cotidiană, Bucureștiul respiră prin parcurile sale, așa cum o fac și vizitatorii care își doresc să se încarce pozitiv și să trăiască bucuria simplă a unei zile de primăvară. Dincolo de acele parcuri celebre, arhicunoscute pentru dimensiunea sau frumusețea lor, pentru monumentele impresionante sau pentru plimbările cu barca, se remarcă și câteva locuri mai puțin prezente pe buzele iubitorilor de natură, dar poate la fel de străbătute de pași ritmați, pentru frumusețile lor nebănuite și uneori chiar misterioase.

Grădina Icoanei, un spațiu prins între filele istoriei vechi

Unul dintre ele este parcul din Grădina Icoanei, care se desfășoară printr-o înșiruire de alei șerpuite și se remarcă prin simplitatea naturală și finețea formelor arhitecturale care îl definesc. Având în centru o fântână unde vizitatorii se pot odihni sau își pot continua în liniște lectura, parcul găzuiește un monument impozant, cel al lui G.C Cantacuzino, realizat de Enris Dubois. Parcul are o istorie bogată, fiind unul dintre elementele de patrimoniu ale capitalei, un spațiu legendar care s-a născut dintr-o baltă și a devenit oază de relaxare.

Aproape de Piața Romană, Grădina Icoanei este un loc cochet unde studenții își pot petrece pauzele dintre cursuri, se pot recrea înainte de examene sau pot veni cu prietenii, în timpul liber, pentru a mai descoperi și alte areale despre care nu cunosc atât de multe informații. Ce este și mai interesant? În drum spre parcul Icoanei, pot fi vizitate și Biserica Anglicană, parcul Ioanid, Teatrul Bulandra – sala Gradina Icoanei, Biserica Icoanei și Școala Centrală, construită de arhitectul Ion Mincu.

Parcul Circului, într-un spectacol fără acrobați și acrobații

La o primă vedere, s-ar părea că acest parc abundă de acrobați care performează printre copaci și bucură privirile trecătorilor cu numerele lor spectaculoase. Acest lucru nu este deloc fals, dacă înlocuim acrobații cu lotușii egipteni care înconjoară „Lacul cu izvoare naturale” și se lasă legănați de bătaia vântului primăvăratic. Denumirea parcului este dată de faptul că acesta își are locul de jur împrejurul Circului de Stat, într-o atmosferă dominată de prezența unor copaci precum Ginko Biloba, care înfrumusețează aleile pietruite ce duc spre lac și fac mai plăcută așteptarea spectacolelor de circ din interiorul clădirii.

În câteva cuvinte, parcul Circului este un loc al copilăriei ce poate fi retrăită în mod continuu, un punct ce merită bifat pe harta personală a călătoriilor prin București.

Lacul Morii, prilej de vizită a Parcului Crângași

Unul dintre cele mai mari cartiere ale orașului, Crângași, are în centru Lacul Morii, care devine spațiul persoanelor dinamice, dornice să facă sport sau să admire apusul de pe băncile situate peste tot în jurul lacului. Pentru că are dimensiuni extinse, Lacul Morii devine, de foarte multe ori, gazda spectacolelor de tip Air Show, a festivalurilor de muzică și chiar a concursurilor de scutere sau bărci cu pânză. Unicitatea lacului este oferită de Insula Îngerilor, plasată în partea de nord a acestuia, unde există activități de plantare de copaci sau de curățare constantă a ariei acesteia.

Lacul Morii nu putea să nu fie însoțit și de un parc, unde pot fi admirați, cel mai frecvent pasionații de sport, cei care vor să își antreneze forțele pentru un meci de fotbal sau își doresc pur și simplu să facă un periplu în lumina lunii.

Primăvara aceasta, Bucureștiul te așteaptă să îl descoperi pas cu pas. Poți începe cu parcurile, care deja și-au deschis porțile în aceste zile. Ești gata de plimbare?

 

Sursa foto: 

locuridinromania.ro

100delocuri.ro

macheamagrecu.ro

viajoa.ro

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

What do you think? Let us know!