Board Games Time – Cele mai cool sufragerii cu jocuri din București

Cu toții le știm, cu toții am fost acolo minim o dată. Unii caută o altfel de “sufragerie” în afara casei, alții preferă să nu iasă atât de des prin locuri de genul, dar până la urma urmei, pentru a menține casa curată (unde cu greu faci acest lucru oricum) alegi să ieși cu prietenii la un joc de Monopoly/ Catan/ Cards Against Hmanity and so on.

Există localuri numite Board Games Pubs – un concept cool care a început ușor ușor să prindă și în mediul românesc. Oameni care vor să își petreacă o seară de vineri sau o zi liberă cu prietenii și să se joace într-un loc cu un ambient ok aleg această modalitate convenabilă de a-și aduna oameni și de a se juca ore bune.

Ce ziceți dacă am enumera câteva dintre aceste locuri, cât și ambientul de care te poți bucura? De ce unele sunt mai populare decât altele și de ce ar trebui să le vizitezi măcar o dată. Ne bazăm pe 3 criterii: Ce diversitate există din punct de vedere al jocurilor; Mâncarea și băuturile pe care le oferă; Ambientul.

#3: Journey Pub (Str. George Enescu, 25)

Sursa: journey-pub.ro 

Pe scurt, ambientul te poartă peste tot prin lume, axat pe călătorie, mâncare foarte gustoasă, diversitatea e la ordinea zilei în materie de camere, de la cele mai fun și cozy (pentru zonele de jocuri) până la cele mai chic (cu scaune înalte pentru ieșiri obișnuite). Tematica e una gândită și implementată inteligent în jurul ideii de călătorie, având decorațiuni originale și interesante – de la baloane cu aer cald care “plutesc pe tavan”, la norișori din vată printre mese, cu meniuri sub formă de valize de călătorie în miniatură.

Jocurile se plătesc pentru a putea fi jucate, iar prețul este de 10 lei pe oră, lucru care nu era impus înainte (acum 3-4 ani) – Un lucru care poate descuraja din perspectiva mea și a mai multor persoane. Totuși, mediul în care te afli te va face să uiți de prețurile ușor piperate, bucurându-te de sentimentul de “acasă”.

Mâncarea este delicioasă (mai ales pastele cu somon) dacă te duci acolo cu poftă de mâncare. Au un meniu complet și organizat estetic. Este gândit astfel încât ceea ce se cere cel mai des este la început, iar asta reprezintă un plus.

All in all, un local ce atinge toate cele trei puncte. Faptul că se bazează foarte mult pe atmosferă nu e neaparat un lucru rău, dar cred că principalul dezavantaj este că jocurile trebuie plătite pentru a putea fi folosite, în ciuda faptului că alte locuri nu cer acest lucru.

 

#2: Tucano Coffee Guatemala (Calea Dorobanți, 18)

Sursa: tucanocoffee.com

Nu mi-am dat seama de cât de interesantă poate fi această cafenea cu tematică africană decât atunci când s-a transformat într-un loc unde te poți juca Jenga sau Activity. Cred că a fost un lucru ce s-a întâmplat recent, deoarece locul nu era neapărat cunoscut pentru board games.

Tucano are un design african îndrăzneț atât din perspectiva decorului, cât și al zonelor care nu sunt delimitate și mă refer aici la cele de food și la cele de board games. Te poți juca gratuit unde vrei în ciuda faptului că acest lucru poate fi văzut ca o sabie cu două tăișuri. Nu mereu vei găsi oameni care să aprecieze neapărat un volum un pic mai mare entuziasmaților prinși de mult într-un joc de Activity, de exemplu, și nu mereu vei găsi loc dacă nu suni înainte pentru o rezervare.

Prin ce impresionează această cafenea este ambientul și meniul: cafeaua și mai ales *drum rolls* ciocolată caldă cu lavandă! Există sandvișuri, prăjituri expuse chiar în vitrina de la intrare și multe alte surprize pe care vă lăsăm să le descoperiți singuri. Localul are și terasă în față unde vara este superb, deoarece are deschidere direct la bulevardul principal, iar spre surprinderea mea, nu am întâlnit foarte multe localuri unde să uit de mașini sau de faptul că sunt la stradă, iar Tucano reușește asta cu brio.

Per total este un loc foarte cool, muzica e chill, cafeaua bună, iar oameni care servesc sunt de obicei tineri și foarte sociabili (Fapt care explică și posibilitatea de a lăsa bacșiș la casă, haha).

 

#1: Lente Dionisie Lupu (Str. Dionisie Lupu, 7)

Sursa: lente.ro

Cel mai chic dintre toate, nu aveam cum să nu menționez și locul acesta. Am fost cel mai des aici, iar motivele sunt multe. E potrivit pentru ieșirile cu prietenii, cu colegii de la facultate, dar și pentru evenimente de genul workshopurilor pe care le organizăm în cadrul ASER.

Ambientul: În afară de asta, eu personal am rămas plăcut impresionat de mâna de artist care contribuie într-un mod chic la crearea unui ambient ușor vintage. Dacă fiecare cameră nu ar avea un mural sau niște cărți despre jocuri și filme, parcă nu ar mai fi Lente. Pe mine unul m-a cucerit.

Este structurat pe 2 etaje și te poți juca fie într-una dintre sălile de la etajul 1 sau dacă preferi un spațiu mai restrâns, există mansarda unde este și masă de foosball. Recomand localul pentru tot, începând de la diversitatea jocurilor gratuite, până la meniul structurat atent cu gustări și băuturi interesante, care și el este făcut într-o notă artistică.

 

 

Spune-mi și tu în comentarii dacă ai descoperit cu prietenii un local demn de un top al celor mai cool sufragerii din București. 🙂

 

Featured cover photo by Hannah Rodrigo on Unsplash.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

What do you think? Let us know!