Back to Origins

Odată cu campania 10 pentru Sesiune, întrebări nenumărate au umplut gândurile ASER-iștilor și nu numai. „Oare cine a venit cu această idee?”, „Chiar se poate să ai o sesiune de 10?”, „O să am timp și de altceva în perioada examenelor?”.

 

Răspunsurile au venit repede și nu de la orișicine, ci chiar de la una dintre fondatoarele campaniei, Edith Alibec. Un scurt interviu ne-a răspuns tuturor nelămuririlor, după cum urmează:

 

Cum a pornit ideea pentru campania „10 pentru Sesiune”?

Este cert cumva că fiecare pauză de la învățat se concretiza în câteva minute de scrollat pe Facebook, pentru că asta făceam și noi, asta făceau și prietenii și colegii noștri. Ne-am gândit cum am putea fructifica toată această atenție asupra Facebook-ului în ceva benefic pentru ASER. Așadar, citate motivaționale, poze care să-l scoată pe student din acea stare epuizantă au umplut pagina asociației. Am creat un quiz, „Ce fel de student ești în sesiune?”, care a primit o atenție imensă. 12.000 de accesări organice, ceea ce era enorm la vremea respectivă, noi neinvestind bani în promo-uri. Referitor la nume, acea primă campanie se învârtea în jurul acestui număr: 10 citate, 10 poze.

 

Cum era sesiunea ta? Aveai timp și de altceva?

Eu am terminat FABIZ – germană, iar sesiunea mea, cel puțin, era încărcată, în sensul în care învățam doar în sesiune, cu două, trei zile înainte de examen, în restul anului fiind ocupată cu ASER. Îmi făceam ce era obligatoriu, dar nu mai mult. În timpul sesiunii ne ajutam reciproc, cei din asociație. Toată lumea avea examene, dar în zile diferite, așa că rugam pe cineva care nu era prins în sesiune, cât timp eu învățam și invers.

 

Ce recomanzi pentru o sesiune de 10?

Nu știu dacă recomandarea mea este una general aplicabilă, dar la mine a funcționat. Am intrat prima la facultate, iar în ceilalți ani m-am menținut pe poziția a doua sau a treia. Am căutat mereu să-mi fac ce era musai pentru facultate, proiecte, teme, iar în rest, așa cum am mai zis, învățam înainte de examen. Dar acel învățat era cu orele, nopți nedormite, efectiv recuperam toată materia. Nu este chiar ceva ce aș recomanda, pentru că dacă ar fi sa fiu acum iar în sesiune, maturitatea îmi spune că n-aș face la fel.

 

Mulți studenți sunt panicați atunci când vine vorba de restanțe. Tu ai avut?

Nu am avut restanțe, dar nici nu mi s-a părut că ASE-ul este despre restanțe. Nu este așa de grea ca și facultate, decât dacă nu te preocupă deloc, deloc.

 

Cum sesiunea e pe sfârșite, noi sperăm că rimele, stickerele și concursurile campaniei te-au ajutat să treci mai ușor peste această perioadă.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

What do you think? Let us know!