Akademics – Be more than a suit!

Ajuns deja la a 14-a ediție, proiectul Akademics este unul de tradiție ASER și anul acesta își propune să vă transforme în cei mai cool super-eroi care au existat vreodată! Proiectul de anul acesta este despre gândire critica, analitica, problem solving, comunicare și putere de negociere.

În spatele fiecărui proiect de succes, se află o echipă unită și plină de pasiune care colaborează neîncetat că să iți ofere cea mai autentică experiență studențească! Dar te-ai gândit vreodată ce se află, de fapt,în spatele acestor oameni? Care sunt dorințele lor și ce îi pasionează pe aceștia? Am încercat să aflu răspunsurile la aceste întrebări și daca vreți să aflați ce a ieșit, keep reading!

Unul dintre membrii echipei e gata împărtășească cu noi câte puțin din pasiunile ei și împartă zâmbete. Este vorba despre Cezara:

“Hei, eu sunt Cezara, persoana pe care o vei vedea la proiect bataindu-se de pe un picior pe altul și zâmbind mai mereu. Nu stau locului, workaholic din fire, am nevoie mereu de ceva de făcut. Îmi place să-mi aglomerez viață cu tot felul de lucruri… Iubesc să schiez, iarna mereu încerc să găsesc un weekend în care să evadez pe pârtie, sunt prima care ajunge acolo și ultima care pleacă. Iubesc tot ce ține de design, îmi place mereu să gândesc outfit-uri stylish și originale dar nu urmăresc neaprat trendurile …Ohh era să uit de cafea. E o nevoie și o pasiune în același timp, dar sincer dacă aș putea înlocui apa cu cafeaua cu siguranță nu aș mai avea probleme cu hidratarea.”

În misiunea mea de a pătrunde în sufletele celor ce dau viață proiectului Akademics, mă întâlnesc cu Eduard, Junior Project Manager Akademics de anul acesta care a vrut să împărtășească câteva lucruri despre proiect dar și date esențiale despre ce îl definește pe el, ca persoană:

“Akademics nu numai că m-a ajutat să înțeleg ce implică organizarea unui proiect, dar m-a și călăuzit în cursul dezvoltării mele. Alături de echipă am reușit să mă bucur de momente de neuitat și totodată să mi se deschidă ochii asupra unor aspecte pe care nici nu mi le imaginam. Mă pasionează oamenii și psihologia, inovația și ideile, munca și atingerea obiectivelor și nu în ultimul rând, echilibrul. Cred cu tărie că orice om poate fi excelent în ceva dacă e pus la locul potrivit, în momentul potrivit iar eu, în cursul meu, sunt într-o căutare constantă a acelor circumstanțe.”

Îmi continui drumul pe tărâmul supereroilor ce au pus la cale această experiență unică de învățare pentru studenții curioși, ca tine, și o întâlnesc pe Alina:

“Mă pasionează oamenii și detaliile, ador să privesc dincolo de aparențe și să învăț cât mai multe despre limbajul nonverbal. Consider că în viață atragem ceea ce gândim, de aceea este foarte important cu ce mindset pornim la drum pentru a ne atinge obiectivele. În Akademics am simțit un carusel de emoții de neuitat alături de echipă, am reușit să descopăr ceea ce se află în spatele cortinei și să mă autodepășesc.”

Cu mult entuziasm și energie pe care o emană din toți porii, Ana a dorit să îmi împărtășească câte ceva despre ea, despre ce o definește și ce o face fericită:

“Sunt o persoană sociabilă, creativă, deschisă, perseverentă și foarte friendly. Îmi place să îmi organizez foarte bine timpul și să finalizez, într-un mod calitativ, responsabilitățile pe care mi le asum. De asemenea, sunt o persoană foarte ambițioasă și refuz să cred că există bariere în realizarea propriului scop atunci când îmi doresc cu adevărat acel lucru. Mă ghidez după motto-ul ‘’Totul sau nimic’’ tocmai pentru că niciodată nu îmi place calea de mijloc. Îmi place foarte mult să călătoresc și de asemenea îmi plac plimbările în aer liber. Ca organizator Akademics din anul 2019, pot spune că acest proiect m-a determinat să mă autodepășesc, să ma provoc să învăț lucruri noi și în esență să cunosc și să lucrez cu un grup minunat de oameni.”

Sufletul echipei și însăși definiția energiei în Akademics poartă un singur nume și se rezuma la el: Rudolf care a fost mai mult decât încântat să îmi vorbească despre sine dar și despre experiența lui în ASER de până acum:

„Aser-ul a fost un pas important făcut de mine în acest an de studenție, iar proiectul din care fac parte nu a fost ales deloc întâmplător. Sunt o persoană pasionată de dezvoltare personală, profesională și anteprenoriat. Îmi place să urmăresc liderii din domeniile de actualitate, să știu în ce direcție se îndreaptă market-ul, ce urmează să fie “the next big thing” și să fiu mereu la curent cu domeniul de business. Pentru mine, Akademics reprezintă cel mai important scop din acest an, deoarece înglobează majoritatea pasiunilor mele și stiu că pot aduce un impact vizibil. Sunt foarte mândru de echipa cu care lucrez și stiu că voi fi mereu motivat de ei să dau acel 110% mereu.”

În călătoria mea, am avut ocazia să o întâlnesc pe Andra, un gardian al sincerității și al sfaturilor bune. Superputerea ei este să spună orice lucru pe care îl gândește sincer și fară a se teme de reacțile celor din jur:

„Numele meu este Andra Gheorghiță și sunt membru Akademics pe rolurile HR și Social Media. Experiența mea din cadrul proiectului Akademics este prima de acest gen și pot mărturisi sincer că mă face deja să mă gândesc la viitoarea ediție Akademics. Se poate simți că este un proiect cu vechime și cu multă implicare emoțională, iar acest lucru m-a atras în principal în momentul în care am ales să fac parte din echipa de organizare. Chiar dacă este vorba de multă muncă, ședințe care țin ore, la finalul zilei mă simt norocoasă că am șansa să lucrez cu acești oameni minunați și că putem aduce participanților Akademics un plus în ceea ce privește mediul business. Una dintre pasiunile mele este călătoritul, iubesc să cunosc locuri noi, dar și oameni și mentalități diferite.  De aceea, Akademics m-a atras prin tema pe care o abordează, anume dezvoltarea soft skill-urilor. Am încredere că Akademics va avea un impact considerabil și la a 14-a sa ediție și sper că vor exista cât mai mulți oameni entuziaști care să inoveze și să mențină tradiția ASER.”

Călătoria mea a ajuns la final, întrucât organizatorii proiectului Akademics au pășit din nou pe tărâmul ședințelor și al promovării, dar trebuie să știți că, prin participarea la proiect, veți ajunge să îi cunoașteți pe toți în „habitatul lor natural”: proiectul pentru care au muncit luni bune. V-am făcut curioși? Daca vreți să cunoașteți mai bine acești supereroi din povestea Akademics dar și să participați la cel mai tare proiect ce se bazează pe cea mai actuală temă din mediul business, nu ezitați să vă înscrieți până pe data de 22 martie!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *