Soft skills vs. Hard skills. Ce caută companiile?

De multe ori te-ai întrebat  de ce este nevoie pentru a avea un job cât mai bun, ce abilități trebuie să ai pentru a îndeplini cerințele angajatorilor și cum să alegi postul potrivit dorințelor și personalității tale. Auzi peste tot, de la prieteni până la colegi și chiar profesori, că este necesar să înveți din ce în ce mai mult pentru a avea un loc de muncă cât mai bun și să îți perfecționezi așa numitele hard skills.  

     Dar oare doar de hard skills ai nevoie?

Soft skills. Un concept din ce în ce mai des folosit, acesta reprezintă o parte fundamentală din calitățile tale, urmărite de angajatori cu foarte mare atenție. Pentru că este posibil să nu fii familiarizat foarte bine cu această latură a ta, ți-am pregătit o serie de tips & tricks pe care trebuie să o ai în vedere atunci când vrei să te angajezi.

Hard Skills

Este acel pachet de abilități pe care tu le-ai dobândit de-a lungul timpului. Fie că le-ai deprins din școală, de la cursurile pe care le consideri plictisitoare de la facultate sau de la variate training-uri, hard skills definesc experiența ta și cât de potrivit ești pentru un anumit job. De exemplu, dacă dorești să lucrezi în Digital Marketing, trebuie să stăpânești SEO Marketing, să știi să construiești o strategie de Social Media și elemente ce țin de Ads. Astfel, devii conștient de ce îți place să faci și ce abilități ai atunci când vrei să îți alegi un job. Deschide-te către noi oportunități, provocări și păstrează în minte această frază atunci când te gândești la hard skills: The more, the better.

Soft Skills

Poți spune că soft skills sunt definite printr-un singur cuvânt: subiectivitate. Deci, acestea diferă de la o persoană la alta, sunt nemăsurabile și îți clădesc personalitatea. Din ce în ce mai multe companii caută oameni cu soft skills foarte bine dezvoltate și care se pliază pe etica și cultura lor organizațională. De aceea, este necesar să ai în vedere aceste skills și să te autodepășești, îmbunătățindu-le. Printre aceste soft skills se numără adaptabilitatea, creativitatea, abilitățile de comunicare, capacitatea de a rezolva probleme, inițiativa și antreprenoriatul.

ASER a pregătit o nouă ediție Akademics, unde ai posibilitatea să descoperi care sunt skills of the future și de ce ai nevoie pentru a avea succes într-o companie. De la dezvoltare personală și autocunoaștere, până la bootcamp-uri și experiențe practice în companii, Akademics îți oferă cheia de care ai nevoie pentru a-ți găsi drumul spre cariera mult dorită.

Ce caută companiile?

Fiecare angajator în parte caută cea mai bună persoană pentru a duce la capăt task-urile unui job. Este necesar să ai la îndemână hard skills pe care să le valorifici la maxim și care să îți aducă succes, potrivindu-se cu acea „fișă a postului”, dar nu uita că este la fel de important să ai și latura de soft foarte bine dezvoltată. Orice job se bazează pe comunicare, negociere și înțelegere, așadar, cu siguranță va trebui să ai printre unelte și arta acestor abilități. Hard skills sunt susținute de soft skills, iar una fără alta, nu te pot îndruma spre succes, așa că be aware și devino cea mai bună versiune a ta.

Tu cum alegi să te autodepășești?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

What do you think? Let us know!