Copywriting – arta de a scrie şi de a convinge oameni

Copywritingul este o artă. Poate suna clișeic, dar este cât se poate de adevărat. Cuvintele, îmbinate cu originalitatea și creativitatea, au capacitatea extraordinară de a influența cititorul. Dacă vrei să transmiți un mesaj într-un mod atractiv, trebuie să știi cum să folosești eficient cuvintele. Până la urmă, fiecare propoziție are un simplu scop: să te facă sa o citești pe următoarea.

 

Ştii reclama aia de la TV care îţi atrage mereu atenția? Script-ul este cel care te face să o urmăreşti până la capăt. Te întrebi de ce? Răspunsul este simplu. Copywriterul creează dintr-o simplă și banală descriere a unui produs o adevărată poveste ce îl captivează pe consumator. Spus mai simplu: Copywritingul este stilul de scris care vinde. Deși pare ușor, este nevoie de multă munca, cunoştinţe și research pentru a se ajunge la un copy calitativ.

 

10% done
0%

 

1

Simplicity- your best friend

 

,,The most complicated skill is to be simple’’. Știu ca nu pare big deal să menţii un stil de scris simplu, ușor de înţeles și urmărit, dar în realitate e mai greu de realizat. Oamenii nu mai sunt dispuși să citească texte complicate, pline de cuvinte fancy și exprimări ambigue. Astfel, trebuie sa le captezi rapid atenția prin idei exprimate clar și într-un mod eficient.

 

 

2

Know your target

 

Nu ar trebui să neglijezi niciodată această regulă. E ca și cum ai pregăti un speech și nu știi în faţa cui o să-l prezinţi. Este foarte important să știi căror persoane te adresezi. Aşa vei putea să adaptezi mesajul și tone of voice-ul în funcție de preferințele și nevoile lor.

 

 

3

How to persuade

 

Persuasiunea este scopul principal al copywritingului. Dacă poți sa creezi o poveste prin care sa convingi subtil oamenii ca au nevoie de acel produs în viața lor, atunci you did a great job. Exista cateva tool-uri esenţiale prin care poți sa fii mai persuasiv în ceea ce scrii. Una dintre ele ar fi sa folosești un ton activ. Astfel, mesajul va fi mult mai puternic. Comparatiile, metaforele și analogiile sunt de asemenea  foarte importante. Ele fac apel la emoțiile oamenilor și îi îndeamnă sa vizualizeze ceea ce transmiți prin mesajul tău. Storytelling-ul este o alta tehnica prin care poți sa prezinti sub o forma originală ceea ce oferă produsul.

 

50% done
0%

 

 

4

The importance of a great Headline

 

Headline-ul este cel care atrage atenția cititorului și îl determină să citească mai departe conținutul. Astfel, el trebuie sa fie super specific, unic și să faca o promisiune clară. Pentru a avea un impact cât mai mare, încearcă să foloseşti numere în titlu sau formulări de genul ,, X motive pentru a” , ,,Cele mai bune x”, ,, Cum să”, etc.

 

5

Know about Search Engine Optimisation (SEO)

 

Este esențial să ai câteva cunoștințe și când vine vorba de SEO. Degeaba te străduiești să creezi un copy căt mai creativ, dacă nimeni nu o să dea peste el. Încearcă să foloseşti cuvinte și fraze cheie potrivite în locurile potrivite. Astfel, content-ul tău o să apară cat mai sus în topul rezultatelor căutării.

 

Vrei să afli și mai multe lucruri din lumea copywritingului? Îți lăsăm mai jos un filmuleţ super useful cu mai multe tips & tricks.

 

 

 

100% done
0%
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *