Teambuilding #1 ASER

 

Pe locuri, fiți gata, luminați!

Joi noapte spre vineri am setat alarma telefonului. Îmi spunea că mai am 1 oră și 37 de minute până îmi va da deșteptarea. M-am panicat, desigur, și nu pentru că nu o să dorm suficient, ci pentru că nu o să mă trezesc la timp.

Visam deja emoțiile pe care le-am trăit anul trecut, în primul meu teambuilding ASERist. Perspectiva de atunci s-a schimbat, de la cea de junior care ia pentru prima dată contact cu tradiția și profunzimea ASERului, la cea de organizator, de om care trebuie să genereze aceste trăiri.

Sentimentele m-au copleșit din prima zi, din prima clipă în care am ajuns la pensiunea de la Bughea de Sus, loc care ne-a fost martor la atâtea generații de emoții. Am fost cuprinsă de cel mai mare cerc pe care l-am văzut vreodată și atunci am înțeles mai bine cât de mare și unită este comunitatea ASER România. Ne-am alăturat, București și Cluj, juniori, seniori și alumni și am pornit spre cea mai faină experiență din acest an.

Mi-am luat timp să privesc spre chipurile tuturor și se observa, fără prea mare efort, toată dorința, incertitudinea, căutarea, nerăbadarea. Curiozitatea se ascundea sub fiecare cuvânt rostit. Și mi-am dat seama că am reușit. Am adus aproape oameni gata să chestioneze, dornici să afle mai multe, gata să încerce și, mai ales, pregătiți să reușească. Împreună, un ASER mai mare și mai frumos ca niciodată, un ASER cu adevărat la nivelul 2.0, gata să ofere mai departe tot ce are mai bun, într-o formă nouă, inedită, care să surprindă și să aducă valoare.

Totul a început cu o scânteie…

Totul a început cu o scânteie de implicare, dorință, emoție, imaginație și încredere. Totul a început cu noi: tineri care, cu pasiune în forma ei cea mai pură, au început să mute munții. Au țintit spre cele mai înalte vârfuri, le-au depășit și au găsit cel mai frumos drum: spre Cluj. Apoi, ne-am transformat în stele și am început să aprindem dorințe pe cer. Am format galaxii și am luminat întunericul. Acum, am luat tot spectacolul de sclipire de pe cer și ne-am alăturat, sub formă de particule de strălucire, și am format cel mai mare foc: un foc al dorinței de implicare, de generare de impact, al dedicării și pasiunii desăvârșite.

Acum suntem surse de lumină. Mocnit, încălzim cele mai mărețe visuri și le transformăm în realitate. Renaștem cu fiecare ținut de mână și zâmbet de încurajare. Avem inițiativă, încercăm și reușim! Totul a început cu noi, totul împreună, totul, cu o scânteie.

Noi suntem…

… cei ce numărau scânteile ce ieșeau din foc. Atâția suntem și noi și mai mulți vom fi în viitor. Împreună însă, o flacără ce avea puterea să lumineze un întins de întuneric. Martori ne-au fost copacii, iar ceața a învăluit în mister toată vibrația clipei. Am aprins momente! Le-am dat foc să încălzească cele mai înalte țeluri, să le coacă, pentru ca în primăvară să culegem roadele.

… cei ce s-au întors pe muzică de respirații și gânduri care aleargă spre îndeplinire. Ne-am întors, mereu spre mai multe provocări și spre mai multe emoții. Am gustat pe deplin din spiritul ASERist, ni l-am agățat la mână și în suflet și ne-am dat cuvântul să-l protejăm și să îl creștem. Cu responsabilitatea pe umeri a multor generații, cu scopul de a dezvolta un mediu de învățare, cu dorința de a menține cea mai frumoasă comunitate, pornim de acum spre numărat realizări.

… cei ce cred într-o lume mai bună. Cred că prin implicare, pasiune și dăruire poți să aduci impact, poți să generezi bine și poți să dai puțină strălucire lumii în care trăim. Suntem conștienți de provocări, dar nu ne sperie. Suntem pregătiți să dăm tot ce avem mai bun și să facem din fiecare moment unul #unforgettable.

… cei ce știu să îmbine utilul cu plăcutul, distracția cu introspecția, care nu obosesc niciodată! Suntem noi, cei ce suntem scântei!

 

Pentru mine, weekendul acesta a fost o porție de motivație, de energie și entuziasm. Am petrecut, alături de mulți dintre oamenii care îmi sunt cei mai dragi, momente pe care le voi păstra mereu în cartea amintirilor. Am învățat că și atunci când nu mai poți, mai poți puțin și că nu trebuie să uiți niciodată că tu ești lumea. Nu da vina pe nimeni. Ești responsabil de ce e în jurul tău, ești responsabil să aduci aportul. M-am inspirat mereu de la Peter O’Toole și mi-am spus că nu o să fiu un om obișnuit, pentru că am dreptul să fiu extraordinar. Ei bine, cred că am început să fiu extraordinar, pentru că am început să văd extraordinarul din oameni! Iar extraordinarul strălucește așa de tare…

 

Photos credits: Mădălin Stancu (Follow on Instagram: @mada_lens)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *