Start your Journey with ASER

Ești gata de călătoria studenției tale, dar nu știi încotro sa te indrepti? Cum ar fi ca anii tăi de facultate să fie mai mult decât monotonia cursurilor și a seminariilor?

 

Pentru a avea parte de o experiență inedită în studenție, ai nevoie la tine doar de dorința de a crește și de pasiunea de implicare. În rest, totul este pregatit, iar aventurile te așteaptă!

ASER este pregătit să îți ofere cele mai autentice momente din studenția ta, destinația fiind chiar dezvoltarea ta. Printre numeroase arii, proiecte și evenimente, poți să dai start spre cea mai bună versiune a ta. Până să trăiești la maxim această perioadă din viața ta, ți-am pregătit o serie de pași prin care o să treci alături de ASER.

 

1. What to learn?

În ASER, vei putea sa iți descoperi cele mai mari pasiuni, iar diverse domenii te așteaptă sa le experimentezi, cum ar fi Marketing, Public Relations, Human Resources, Sales, Logistics & Finance. Totuși, traseul skill-urilor tale nu se oprește aici. Poți să vezi ce înseamnă dezvoltare strategică, leadership, project management și event planning. 

 

2. Where to go?

Bineînțeles, toate aceste roluri vor fi cele care te vor ajuta să construiești cele mai cool proiecte și evenimente marca ASER. Din vaste domenii şi tematici, ASER îți pregătește și anul acesta oportunități de dezvoltare, pliate pe dorințele tale. Uite care sunt acestea:

Akademics este un proiect de tradiție aflat la a XV-a ediție și abordează tematica „Skills of the Future”. Direcția principală este de a oferi studenților un contact cu mediul de business actual, prin intermediul unor Bootcamps, Open Days și a unei Biblioteci vii. Akademics se va desfășura în luna martie 2020.

Ingenius este un proiect aflat la a VII-a ediție care abordează tematici de marketing și advertising. Direcția principală a proiectului este de a oferi studenților know-how din domeniul de marketing și o experiență inedită, asemănătoare unei agenții de advertising, prin intermediul unor Learning Days, Open Days și a unei Biblioteci vii. Ingenius se va desfășura în  luna aprilie 2020.

ASER Events, aflat la a II-a ediție, îți pregătește două evenimente, și anume: Inov’up, ce are ca tematică inovația și intraprenoriatul, și TrendIn, ce te introduce în lumea vlogging-ului și a tendințelor din Influencer Marketing

 

3. Let’s have some fun!

Dezvoltarea ta este principalul obiectiv al nostru, însă comunitatea ASER este alături de tine sa te îndrume spre cel mai potrivit traseu în studenția ta. Călătoriile sunt motive pentru a-ți face prieteni pe viață și fii sigur că în ASER vei cunoaşte tineri entuziaști ca tine. Împreună vom creşte și ne vom distra la maxim, iar momentele de la petreceri și din teambuilding-uri vor fi de neuitat. 

 

4. Who’s behind us?

Pe lângă distracții și networking intern, vei interacționa cu numeroși oameni din mediul de business, angajați ai companiilor partenere și personalități cu renume care îți vor împărtăși experiențele lor și îți vor dezvălui insight-uri din domeniile în care lucrează. Cine știe, poate că aceasta esta scânteia de care ai nevoie pentru a-ți alege ce profesie vrei să urmezi pe viitor. 

 

 

How to Start your Journey?

 

Pasul 1: Înscrie-te până pe 13 octombrie 👉🏻  https://rb.gy/6eda09👈🏻.

Pasul 2: Stay tuned pe pagina de Facebook ( https://www.facebook.com/ASERomania/ ) și pe cea de Instagram (https://instagram.com/aserbucuresti?igshid=1wl6o6zxh2cnr ) pentru a-ți pregăti starterpack-ul experiențelor ASER.

Pasul 3:  Fii gata de experiența studenției tale, alături de ASER!

ASER Backstage: PoeziEa de festival

Scrie frumos și creează experiențe speciale pentru mii de oameni ce vin să se încarce cu energie la festivalurile Untold și NeverseaSpecialist Marcomm, Leader, poetă, o tânără cu pasiune atât pentru scris, cât și pentru oamenii la evoluția cărora contribuie constant…

Larisa Bălan și-a scris povestea în stilul ei, cu multă pasiune, iar un capitol important a fost compus în ASER

 

 1. Ai fost primul lider al ariei de PR din ASER și ai contribuit la schimbarea structurii organizaționale. Cum a fost pentru tine acea experiență? 

Un vis măreț care a prins contur în cel mai frumos mod posibil. Întreaga experiență ASER-istă a fost un cumul de sentimente și trăiri, de oportunități și lucruri pe care le-am învățat. Așa cum am spus mereu, pentru mine a fost o „școală a emoțiilor”. Am început ca participant al proiectului „Dream Big” (și aici am descoperit această comunitate care știa să viseze și să îndeplinească visuri, știa ce e prietenia adevărată, cum să o păstreze și cum să o dăruiască), am continuat ca junior în departamentul de Marketing, apoi am trecut la următorul nivel, pe care l-am simțit natural și firesc: echipa de lideri. De ce spun firesc? Ei bine, pentru că mereu am plecat cu premisa că în viață ești responsabil de 2 lucruri: să înveți de la ceilalți și ceilalți să învețe de la tine. 

Schimbarea din ASER a fost un punct care pe noi, generația de atunci, ne-a construit într-un mod mai dur, dar cu o amprentă pozitivă semnificativă. Am învățat atunci ce înseamnă munca dublă, poate triplă, pentru un obiectiv, ce înseamnă să înveți să inspiri și să motivezi, să poți, chiar și atunci când nu mai poți, din simplul motiv că îți dorești atât de mult ca ceva să se întâmple! Iar noi, împreună, am făcut să se întâmple.   

Anul în care am fost PR Leader a fost momentul în care am lăsat orice copilărie deoparte, fără să uit totuși să mă distrez pe măsură. Am învățat să fiu mai hotărâtă, să iau decizii și să dau mai departe tot know-how-ul meu. În plus, am învățat ce înseamnă networking-ul pe bune! A fost un an plin, pentru că am lucrat și am susținut o licență în paralel, însă categoric a fost unul dintre cei mai frumoși ani din viața mea. Cum a fost pentru mine acea experiență? Cred că pot să rezum așa: ca și cum te-ai da în cel mai wow Roller Coaster, cu cei mai buni prieteni, care te strâng de mână când îți e frică, dar îți fac și poze să râdeți împreună după, cu cel mai tare view și cu surprize la fiecare curbă. Cât despre destinație… asta e fain, că odată urcat, nu prea îți vine să te mai dai jos. 😉 

 

 1. Ai fost Copywriter la Mobexpert, ce anume ți-a plăcut cel mai mult la acest rol și ce anume te-a ghidat către copywriting, un domeniu nou? 

Perioada petrecută la Mobexpert a fost, de asemenea, o experiență mai mult decât interesantă. Copywriting-ul nu era un domeniu chiar nou, pentru că în anul de juniorat din ASER a fost rolul meu de bază, la care s-a alăturat de asemenea și pasiunea pentru scris. Cumva, oportunitatea de la Mobexpert a fost exact ce îmi doream și ce aveam nevoie la acel moment al vieții mele. A împletit dragostea de scris cu o pasiune mai veche, designul interior (well, da, pe la 14-15 ani asta visam să „mă fac când o să fiu mare”). Prețuiesc și acum timpul petrecut în echipa Mobexpert din varii motive: m-am perfecționat pe partea de copy, într-un domeniu complet nou pentru mine, am învățat câte tipuri de somieră există (bine, am învățat că patul are somieră, în primul rând) și multe, multe lucruri despre mobilier și decorațiuni, am „furat” tips & tricks despre fotografia de produs (eu lucrând în studioul foto al Mobexpert-ului), am făcut parte dintr-o echipă foarte faină (în studioul foto era formată din bărbați în proporție de 90%, dar care m-au primit în gașca lor – cea mai bună dovadă, ne jucam PUBG după serviciu împreună). :)) Iar acum spun cu fericire că păstrăm legătura și mai povestim de fiecare dată când se ivește ocazia. 

Pentru mine a fost o altă etapă de amintit cu drag. Oamenii pe care i-am întâlnit aici îmi vor fi mereu în suflet, pentru că am primit înțelegerea, prietenia și cunoștințele de care aveam nevoie, iar pentru asta le voi mulțumi mereu. Și cred că, chiar dacă vine un moment în care să nu mai faci parte dintr-un loc, nu înseamnă că trebuie să te deconectezi total.   

 

 1. Care consideri tu că sunt caracteristicile unui copy bun? Dar ale unui copywriter ce își îndeplinește bine job-ul?

Hmm… bună întrebare! Cred că cel mai important lucru pe care l-am învățat eu despre procesul spre un copy bun e acela că trebuie să te lași pe tine, copywriterul, deoparte. Am făcut copywriting pentru peste 10 branduri total diferite până acum și e normal să ai o semnătura în stil, caracteristică ție, dar trebuie să înveți, în primul rând, ce înseamnă brandul respectiv, să înveți comunitatea acelui brand, la ce sunt receptivi oamenii. Trebuie să știi că după ce ai scris ceva, e momentul când faci un pas în spate, te detașezi de ce îți place ție, îți pui ochelarii de critic pe care îi poartă targetul tău și începi să judeci produsul final. Cred că răbdarea și atenția la detalii sunt două atribute fundamentale ale omului de copy. La acestea se alătură, desigur, pasiunea pentru scris și pentru psihologia umană. 

 

 1. Un copywriter trebuie să scrie bine, dar tu scrii și frumos. Ești iubitoare de poezie și ai publicat propria ta carte, dar de unde a pornit această pasiune și ce înseamnă de fapt poezia pentru tine?

Oh, am ajuns la poezie și nu trebuie să vorbesc mult că nimeni nu mai citește atât în ziua de azi. :)) Ceva e sigur: nu pot să vorbesc despre poezie ca despre o pasiune. Cred că e ceva ce am în sânge, așa mă știu, e parte din mine, din viața mea, din modul în care văd lumea și îmi găsesc loc în ea. Prima dată am scris la 7 ani. Eram în camera bunicii, plictisită fiindcă terminasem temele de vacanță (da, am fost o mică tocialară) și citeam dintr-o Antologie pentru clasele I- IV (sigur ați avut-o și voi, una groasă cu o copertă albastră). Îmi plăcea foarte mult fabula lui G. Alexandrescu, „Câinele și cățelul”. Acolo a fost momentul în care am găsit motivația să scriu, pentru că simțeam că am și eu „idei cu morală”. Așa am scris, urât și lăbărțat, primele două „nuvele” (bunica le-a numit astfel, dar nu erau nici pe departe), pe primul meu caiet dictando A4: „Focul și bățul” și „Frunza și nucul” (a se remarca asemănarea). I le-am citit bunicii mele și nu mi-a spus că e frumos sau urât ce am scris, ci răspunsul ei a fost: „Continuă!” – era tot ce un copil de 7 ani avea nevoie să audă. Apoi m-am îndrăgostit de poezia lui Minulescu și a lui Bacovia. Am făcut o primă încercare destul de plagiată a poeziei „Acuarela”, care zace printr-un caiet din podul casei. Iar de acolo, scrisul a devenit un ritual, o trăire, un mod de evadare și de prezență totodată în viață. 

Am început să mă descopăr pe mine, să îmi descopăr stilul și ce vreau să transmit. A urmat un drum lung, cu publicarea versurilor în reviste, pe site-uri, pe bloguri. Prima apariție într-un volum a fost pe când făceam parte din Cenaclul „Atitudini”, în deschiderea Antologiei „Din pana egretei”, alături de alți 30 de autori deja lansați, ceea ce pentru mine a însemnat o mândrie și onoare. 

Azi sunt fericită să știu că pot să țin în mână o carte cu numele meu pe copertă, că am un volum ce se regăsește pe rafturi de biblioteci, lângă marii autori ai lumii, dar cel mai important, că mi-am îndeplinit un vis, acela de a pune emoția între coperte.  

„#PoeziEa” e un volum cu și despre mine, cu și despre oameni, cu și despre lume. Nu vă spun mai multe, decât că o găsiți în librăriile online, iar dacă vreți să povestim despre, atunci vă aștept pe paginile de Facebook sau de Instagram

 

 1. În prezent faci parte din echipa de Marketing a festivalurilor Neversea și UNTOLD, alături de Andrei Manole, Marketing Leader 2017-2018 în ASER. Festivalierii sunt încântați de vibe-ul transmis de voi pe Social Media, însă cum găsiți idei noi prin care mențineți această comunitate în mood-ul de festival, tot timpul anului?  

Wow, da! Tocmai ce ne-am întors din Cluj, de la UNTOLD, și simt că aș putea să povestesc o viață despre ce înseamnă experiența asta. Nu numai că fac parte din cea mai cool echipă, dar lucrez și alături de cel mai bun prieten al meu, Andi (aka Andrei Manole) and this is kinda great!  

În ceea ce privește activitatea, eu sunt cumva la granița dintre PR-Comunicare și Marketing, având rolul de Community Creator. Așadar, sunt fericită să pot învăța din toate și să îmi aduc, la rândul meu, aportul. La toate acestea se adaugă desigur faptul că sunt în contact cu oamenii non-stop, că împreună construim cea mai frumoasă și mare comunitate de festivalieri. Tocmai de aceea nu ne oprim niciodată din a veni cu noi idei, pentru că vrem ca acest vibe fain, de care spuneai, să nu se stingă niciodată! Cum găsești idei? E mult de povestit, însă un detaliu îl pot dezvălui: suntem atenți la oameni și ne asigurăm că fiecare ediție e o experiență truly massive and unforgettable pentru ei! 

În plus, ideile nu au cum să nu vină într-un loc vibrant, plin de energie, de zâmbete, de oameni cu gânduri mărețe, care te inspiră și pe care eu îi admir enorm. E mai mult decât un job, e o oportunitate de dezvoltare personală și profesională fantastică. E un „acasă” la birou, pentru că suntem o echipă unită, care a învățat ce înseamnă să râdă și să obosească împreună, dar să continue mereu, cu inima deschisă, pentru că obiectivul e atât de important și aduce așa multă împlinire. Iar edițiile din acest an de Neversea și UNTOLD, nu numai că au însemnat un nou capitol în cartea de festival, ci au însemnat capitole pline de magie, aventură, dinamică, distracție și tâlc și în cartea personală a fiecăruia.

Iar acum, deja am început pregătirile pentru anul viitor! Urmează multe lucruri interesante, așa că tot ce pot spune e să stați cu ochii pe paginile noastre de Facebook și Instagram! 🙂 It is gonna be magic! 

Unele talente se descoperă când suntem mici, altele în liceu sau facultate, dar realizările de care suntem mândri, se construiesc în timp cu mult efort, răbdare și încredere că vom reuși. 

 

ASER Backstage: The Untolder

Fie că are loc pe plajă sau Cluj Arena, vrei să fii acolo cu prietenii și să fie momentul vostru. Evenimentele pe care le aștepți tot anul sunt promovate de o echipă de oameni care sunt, la rândul lor, tineri iubitori de muzică și de vibe-uri de festival.

Andrei Manole sau Andi, cum îl cunosc prietenii, este un Untolder care a plecat de la stadiul de festivalier, cu interes în Marketing la nivel general, și a ajuns membru al echipei ce susține imaginea festivalurilor Neversea și Untold.

Când ai văzut ultima dată un ad de la Untold sau Neversea? Andi este cel care te introduce în experiența de festival pe platformele de Social Media. 

 

1. În ASER ai fost atras de Marketing, iar în prezent lucrezi în domeniu. Cum s-a dezvoltat această pasiune?

A fost primul lucru pe care l-am întrebat când am aflat de ASER, dacă pot să învăț Marketing. Deși habar nu aveam absolut, dar absolut nimic din ce înseamnă. Apoi, nu știu, cred că pur și simplu a ținut de testarea tuturor zonelor de Marketing până să descopăr ce-mi place și anume Digital Marketing. Iubesc ce fac, n-aș schimba deloc, dar până să îmi dau seama, am tot testat mai multe ramuri, cred că e normal. A contat mult și feeling-ul. Iar, apoi, când am văzut ce înseamnă Marketing-ul online, câte lucruri poți să faci every day și ce impact aduci, nu mi-a mai trebuit altceva. 

 

2. Care consideri că sunt caracteristicile unui om de Marketing bun? 

Pfff, that’s a tough one. Habar nu am, nu cred că pot eu aprecia ce înseamnă un om de Marketing bun. Am întâlnit mulți oameni din domeniu pe care îi apreciez și la care am observat multe caracteristici care pot aduce impact foarte mare. Mi se pare că, în primul rând, trebuie să fii curios, să fii în pas cu trendurile, dar să fii și analitic și, mai ales, sincer când greșești. Mulți nu o fac și aleg să ascundă sub preș anumite greșeli. Nu, oricine greșește, important e să înveți din ce faci și să progresezi mereu. Ai nevoie de un mix de creativ – analitic, ca să poți face și tu un mix de marketing mișto.

 

3. Când vezi reclamele sau OOH-urile de la UNTOLD, te gândești la mințile creative din spatele fiecărui vizual și copy. Tu cum îți antrenezi creativitatea pentru a găsi mereu idei noi și strategii de targetare?

În treaba asta mi se pare că trebuie să furi puțin din tot ce vezi în jurul tău.  Chit că te uiți pe stradă și vezi vreun OOH sau că vezi vreun ad prin Feed, faci mereu un debate cu tine: „mamă ce mișto e campania asta” sau „vai, ew, asta NU, eu l-aș fi făcut mai bine”. Nu poți reinventa roata, poți doar să tinzi mereu să faci mai bine decât ai făcut până atunci sau decât fac alții.

Ce îmi place cel mai mult pe zona de performanțe în Marketing este curiozitatea; nu cred că trec efectiv 2 săptămâni fără ca Facebook Ads să nu se schimbe. Înjur 5 secunde, dar după mă roade să văd ce face funcția aia nouă, asta ce face, dar ăsta cum funcționează și așa mai departe. În Digital Marketing trebuie să fii mereu up-to-date, să visezi platformele de ads și să le încerci, iar apoi să analizezi de unde îți vin cele mai bune rezultate. Mai contează foarte mult să înțelegi fiecare platformă de advertising în parte, să tratezi separat Facebook, Instagram, Reddit etc. Curiozitatea duce inevitabil către creativitate. 

Apoi, vine targetul; poți să fii tu cel mai creativ om din lume, dar dacă nu îți cunoști targetul foarte bine, o dai în bară. Am norocul că, practic, chiar fac parte din targetul UNTOLD și îmi e destul de ușor să-mi dau seama cum să ajung la oameni. Poți să știi cele mai noi targetări, dar totul trebuie pliat pe target, de la copy până la orice strategie. 

Și un lucru esențial este echipa și vibe-ul pe care îl ai în echipă. Au fost cazuri în care poate, mie, o idee mi s-a părut senzațională, dar apoi colegii m-au adus cu picioarele pe pământ. E foarte important să ai o echipă care să te susțină și oameni alături de care poți lucra.

 

4. Înainte de a ajunge să lucrezi pentru UNTOLD, ce parcurs de învățare ai avut, cu toate că nu ai urmat o facultate de Marketing, Publicitate sau PR?

Păi, parcursul meu de învățare s-a numit ASER. De aici mi-am luat toate bazele pe care le-am folosit mai departe. Recunosc că mi-a fost frică de multe ori că dacă nu fac o facultate de specialitate nu pot ajunge aici, dar am avut mereu oamenii potriviți lângă mine care mi-au zis că „ba da, se poate”, m-au redirecționat către ASER și de aici a pornit magia. După câteva luni de ASER, mi-am dat seama că șanse sunt, ba chiar mari, pentru că oamenii au fost foarte faini, m-au învățat tot ce știau ei, îmi arătau tot ce era nou și aveau grijă să păstrezi anumite standarde. M-au împins să devin o variantă mai bună a mea, ceea ce evident, nu se întâmplă la nicio facultate de la noi, nici măcar la cele de specialitate. 

Apoi, părerea mea e că e esențial ca primul job să fie într-o agenție. Că e de Digital, că e de PR, că e de Publicitate, o agenție e esențială în dezvoltarea unui om de marketing. Apoi, după ce stai și îți iei know-how suficient, îți dai seama dacă mediul de agenție e pentru tine sau mergi in-house. 

 

5. În afară de job-ul pe care îl ai acum, de admirat din perspectiva altor oameni de Marketing, care consideri că este cea mai mare realizare a ta, la nivel profesional, dar și cel mai mare vis al tău în această direcție?

Profesional vorbind, am avut mai multe momente care au însemnat mult pentru mine. Mai întâi, șansa pe care am avut-o să fiu Lider în ASER, oportunitatea de a coordona un grup de oameni minunați de care îmi e foarte dor. Apoi, job-ul pe care îl am acum și responsabilitatea pe care o am pot spune că mă fac foarte împlinit profesional. Iar despre vise sincer acum nu știu. Acum că m-ai întrebat asta, îmi dau seama că nu am unul acum. I’m enjoying the moment, the present și încerc să mă autodepășesc și să fac lucrurile mai bine decât le-am făcut ziua trecută. Și vom vedea unde va duce asta. 

 

Evoluție, creativitate, greșeli din care poți învăța atât de multe și curaj pentru a încerca din nou și din nou. Un om de Marketing trebuie să aibă aceste caracteristici și, nu în ultimul rând, pasiune, să facă din fiecare idee un produs pe care să îl prezinte lumii.

 

ASER Backstage: The Sales Man

Conform autorului Daniel Pink, “A vinde e omenește”. Poate că acesta este și motto-ul după care se ghidează majoritatea oamenilor de vânzări, astfel încât să dea dinamicitate meseriei lor și, totodată, să pună suflet în ceea ce fac. 

Sales este un domeniu ce îi atrage pe cei mai mulți tineri, prin câteva motive: au posibilitatea să se dezvolte constant și să se autodepășească. 

Plecând de la aceste motive, Claudiu și-a dezvoltat pasiunea pentru vânzări în ASER, iar acum, la job-ul său, combină mai multe domenii din aria serviciilor, în conturarea unui rol pe placul său.

 

1.     În prezent faci parte din echipa Catalyst Solutions, în rol de Senior Talent Attraction Consultant. Este un job mai puțin cunoscut de către tineri, deci ce îți poate oferi? 

Poate că numele sună mai pompos decât este de fapt, dar este unul dintre puținele job-uri care îți oferă oportunitatea de a învăța constant. Puțin HR, mai mult Marketing, o gândire strategică, abilitați de consultanță, puțin Sales și multă, multă răbdare. Acestea sunt o parte din lucrurile care alcătuiesc acest rol.

Un job în vânzări sau în consultanță îți oferă oportunitatea de a interacționa și de a lucra cu o varietate foarte mare de companii. Simt că fiecare proiect la care lucrez vine cu un client nou, care lucrează într-un domeniu nou și care se confruntă cu provocări noi.

Momentul de satisfacție supremă pentru mine rămâne finalul proiectului. Atunci când realizez că am reușit să îmi ajut clienții să își îndeplinească obiectivele.

 

2.     Cum consideri că te-a ajutat ASER-ul să ajungi omul de acum, cu pasiuni și un job care să îi placă?

Pot să spun cu toată încrederea că ASER a contribuit major la persoana care sunt astăzi. Și spun asta pentru că m-a ajutat pe două planuri importante: personal și profesional.

Am găsit în ASER o comunitate de oameni super faini cu care poți să fii tu și alături de care am reușit să creez prietenii minunate, de lungă durată. 

Pe plan profesional, în ASER am reușit să descopăr pasiunea pentru vânzările B2B și am învățat ce înseamnă cu adevărat să fii un lider și un model pentru o echipă de 16 omuleți. Toată experiența asta a continuat și după ASER când mi-am dat seama că impactul ASER este mult mai mare decât pare. Managera mea este alumnus ASER, colegii mei sunt ASER-iști și o mare parte din clienții mei sunt Alumni ASER. Devine mult mai ușor și mai plăcut să lucrezi cu oameni care funcțiunează după aceleași principii ca tine și care se ghidează după aceleași valori.

 

3.     Știm că ți-a plăcut și domeniul Sales. Ce ar trebui să facă un om de Sales pentru a obține ce dorește? 

Nu există un profil universal de om de vânzări. Și nu, un om de vânzări nu seamănă deloc cu personajele din “Lupul de pe Wall Street”. Câteva carateristici esențiale pe care orice om de vânzări ar trebui să le aibă sunt: perseverența, deschiderea și empatia față de client și nu în ultimul rând, stropul de pasiune pe care îl pui în tot ce faci. 

Motivația mea a fost întotdeauna de a-i ajuta pe oameni. Dacă clientul este fericit, eu sunt fericit. Cred că acesta a fost și motivul pentru care am reușit să leg relații de prietenie foarte frumoase și, totodată, să aduc rezultate atât în ASER cât și în Catalyst.

 

4.     Acum ai deja un job pe placul tău, dar care este următorul pas în carieră? 

E o întrebare la care caut și eu răspunsul de ceva timp. Am câteva direcții, dar fiind un perfecționist, vreau ca toate lucrurile să fie calculate la cel mai mic detaliu. Viziunea rămâne totuși la baza tuturor variantelor, aceea de a ajuta oamenii. Vă țin la curent atunci când voi găsi modalitatea de a ajunge cât mai aproape de această viziune.

 

5.     Ce crezi că este mai important: să ai parte tot timpul de noi provocări prin care să evoluezi, sau să înveți în ritmul tău și să descoperi în timp ce îți place? 

Depinde. Eu unul prefer să am constant provocări și să fiu pus constant la încercare. Simt că așa învăț cel mai mult. Mereu am evitat acțiunile repetitive și monotone pentru că mă plictisesc repede și îmi pierd motivația. Totuși am întâlnit mulți oameni care nu se simt confortabil cu asta. Pentru ei ieșitul din zona de confort înseamnă să renunțe la sentimentul de siguranță, iar asta îi poate face să nu se simtă în largul lor. 

Cred că pentru ei cea mai bună variantă este să învețe în ritmul lor. 

Sunt adeptul învățării personalizate pe individ. Fiecare are propriul mod de a învăța și cred că primul pas către această direcție ar fi să ne găsim răspunsul la întrebarea: “Mie cum îmi place să învăț?” Dacă avem răspunsul la această întrebare, procesul de învățare devine mult mai ușor de abordat.

 

În Sales, pe lângă satisfacția unei negocieri câștigate și observarea unui nou client mulțumit, adrenalina și diversitatea sunt elementele care îl pot convinge pe un om, ce este în căutarea meseriei perfecte, că poate deveni un om de vânzări de succes.

ASER Backstage: A Marketer’s Plan

Să ştii cum să vinzi sau să ştii cum să îi faci pe oameni să îşi dorească foarte mult să cumpere? Așa este văzut Marketing-ul pentru cei ce nu l-au experimentat, dar un specialist în domeniu știe că în spatele unui produs bine vândut se află pasiune timp, dedicare și viziune ce s-a dezvoltat prin mult exercițiu.

Cristina Gheorghe este un om implicat și ingenios ce face parte din echipa agenției de advertising KelerMedia, care i-a devenit un alt acasă. Apreciază mult oamenii cu care lucrează, iar proiectele noi nu reprezintă doar o nouă provocare, ci un proces de descoperire a talentului și implică skill-uri de Project Management bine dezvoltate.

 

 

1.  Ce te-a convins pe tine că ești ASER și te determină în continuare să te implici în dezvoltarea oamenilor din asociație?

De-a lungul celor 4 ani de activitate, au fost multe lucruri care m-au convins că sunt ASER. De la lucrurile mici, zâmbete ale oamenilor dragi, momente de bucurie, dimineți cu multă cafea și nopți târzii petrecute în sediu, până la impactul pe care am reușit să îl aduc în viața oamenilor cu care am lucrat, atât participanți în proiectele ASER, cât și oameni din organizație.

Fiecare dintre aceste momente m-au făcut să simt o profundă apartenență în cadrul asociației, iar acest sentiment mă ghidează și mă face să nu pot să stau departe de tot ce înseamnă ASER. Mai mult decât atât, asociația a fost locul în care mereu mi-am găsit “de ce-ul” și rolul, de la junior, la lider, iar acum alumn, mentor și persoană resursă.

 

 

2.  Acum esti marketer, dezvolţi o agentie si pe oamenii acesteia, KelerMedia. Ce anume te-a convins să faci acest pas?

Totul a pornit de la ASER… Știu că sună clişeic, însă fix așa este. Înainte să intru în asociație nu aveam un drive în direcția marketingului. Am studiat 5 ani business și la momentul în care am decis să intru într-o asociație, voiam să devin consultant în afaceri.

În ASER, am început să învăț lucrurile de bază din Marketing și să le aplic, având oportunitatea de a vedea impactul direct pe care acțiunile mele le produceau, ceea ce m-a făcut să devin și mai curioasă și să încep să explorez această zonă.

Am decis să intru în domeniul advertisingului și de atunci acolo am rămas și voi rămâne. Sunt strateg la baza, însă în cadrul agenției am preluat mai multe roluri, printre care și cel de Project Manager, pentru că îmi plac oamenii și organizarea. În daily work life-ul meu, îmbin mai multe laturi ale personalității mele: creativitate, imaginație, organizare, gândire pragmatică, sociabilitate, practic sunt eu, în fiecare moment din zi, iar acest lucru îmi oferă liniște, bucurie și lipsa din vocabular a frazei: “Ah, iar e luni?!”. 🙂

 

 

3.  Cum găsesți tu inspirația de fiecare dată și care ar fi 3 tips pe care le-ai oferi cuiva care are un blocaj creativ?

Creativitatea și blocajele creative diferă de la om la om, cel mai important mi se pare că este ideea de a-ți respecta ritmul și de a avea răbdare cu tine, până începi să înțelegi cum poți găsi inspirația, iar de acolo să continui să construiești și să descoperi.

M-am luptat și eu cu această noțiune, câteodată chiar îmi doream ca inspirația să “curgă” de undeva, ca laptele în cafea. În timp, mi-am dat seama că inspirația nu vine, nu răsare din senin, ci e acolo, în tine, însă trebuie să o activezi.

Când am un blocaj creativ, recurg la diverse metode, depinde de cât de încărcată e ziua respectivă și desigur, cum e vremea afară. Lucrând în advertising, este absolut esențial să înțelegi oamenii, așa că am momente în care mă opresc din orice fac și ies să mă plimb, mă uit la oameni, la habit-urile lor, la expresiile lor, pentru că ei sunt, până la urmă, motivul pentru care gândesc strategii și implementez campanii. O altă abordare este aceea de research pe topicul pe care am rămas blocată, petrec mult timp pe Instagram și urmăresc conturi mari, cu content bun, mai degrabă decât să citesc un articol, îmi place să văd cum un concept este declinat și direct implementat. De cele mai multe ori, încep să îmi notez ideile pe post-it-uri sau agendă, pentru a mă deconecta un pic de la laptop. Asta îmi oferă claritate în gândire și o ieșire din blocajul creativ.

 

 

4.  Care a fost etapa ta preferată din tot parcursul tău în ASER și ce anume ți-a plăcut atât de mult? 

Consider că fiecare etapă din parcursul meu din ASER a fost specială și m-a învățat o mulțime de lucruri. Etapa în care sunt în acest moment, cea de alumn și mentor, mi se pare cea mai profundă, având în vedere că am acumulat multă experiență și o perspectiva mai largă asupra propriei persoane, cât și în general despre oameni și viață, ceea ce mă ajută să ghidez și să sfătuiesc ASERiștii cu multă încredere. 

 

 

5.  Ce anume te atrage cel mai mult la Marketing și la viața de agenție? În planul tău strategic de dezvoltare, ce mai urmează și cât de departe vrei să ajungi? 

La Marketing mă atrage cel mai mult ritmul domeniului. Ce a funcționat ieri, posibil să nu mai funcționeze azi, ceea ce înseamnă că trebuie să fii up-to-date cu toate schimbările/ reglementările platformelor de social media și toate celelalte elemente ce țin de Marketing. Asta vine la pachet cu un simt organic de adaptabilitate și curiozitate de a testa și învăța.

Viața mea de agenție este cosy, ca acasă. Sunt elemente care mă fac să mă simt ca acasă: colegii mei și ritualurile lor, cafeaua bună, câinele agenției, canapeaua confortabilă, serile de pizza și board games. Legat de clienți, tot ce pot spune este “no rest for the wicked” :)). Nu mă plictisesc niciodată, fiecare client este diferit și de fiecare dată este o provocare să ajung la o înțelegerea profundă a acestuia și a nevoilor sale, însă îmi place oricând să iau asupra mea o provocare bună. Consider că având o echipa faină și unită, momentele mai grele din zi trec mult mai ușor cu râsete și glume. Până la urmă, totul este despre oamenii cu care lucrezi și cu care interacționezi. Ei dau tonul zilei. 

Planurile mele de dezvoltare sunt declinate tot din zona de marketing: vreau să continui să lucrez în acest domeniu, să învăț zi de zi din ce în ce mai multe lucruri, să greșesc, să remediez greșelile și să mă bucur de fiecare moment.

 

 

Cristina își dorește să lucreze cu și mai multă pasiune pentru promovarea noilor concepte și business-uri,  pentru că lucrurile de care ești mândru la finalul zilei, sunt cele pentru care ai muncit mult, dar nu ai simțit că o faci. 

 

ASER Backstage: A Strategic Mind

Are planificarea în ADN și gândește lucrurile în perspectivă. Are planuri mari și este pregătită să adauge tot mai multe obiective în propria strategie.

Cătălina Papari sau Cătă, cum îi spun prietenii, are o poveste ce continuă acum departe, în Olanda, dar cu la fel de multă pasiune, ca acasă.

 

 1. Cum a fost pentru tine experiența de junior în ASER?

Let’s go back in time, then! Haha.  A fost cu siguranță intens, plin de noutate și descoperiri despre mine și despre lume care m-au ajutat să îmi clarific de ce iubesc să fac voluntariat, de ce o asociație studențească e mai mult decât o comunitate performantă care aduce impact și de ce e necesar ca fiecare să contribuie sustenabil la dezvoltarea societății în general, depășind rolul de ”simplu student”. Cred că a fost mai degrabă despre cum să fii un „active citizen” și cum să ceri și să dai mai mult și mai bine celor din jur. Rolurile pe care le aveam atunci nu mi se mai par “rocket science” în prezent și asta se datorează procesului de învățare accelerat la care am fost „supusă” mai ales în anul de juniorat, dar și pe toată perioada studenției. Deci da, a fost și despre super multă învățare și autodepășire. Și a mai fost despre experiențe. Experiențe și oameni Dedicați, care se Autodepășesc, lucrează mereu împreună, și știu ce e Spiritul de echipă, revoluționează mentalități cu Entuziasmul lor contagios și tratează provocările din jur cu Responsabilitate. Oameni „DASER” cu valori comune și integritate. 

 Ah! Și să nu uit că în primul an de ASER am decis pentru totdeauna că voi fi un negociator desăvârșit care obține tot ceea ce își propune aka “Account Executive” ca să sune mai fancy și mai important, și un ”Schimbă Lume” – pe o perioadă nedefinită – aka membru în proiectul Changemakers. Cred că cele două fac parte dintre experiențele care merită oricând hashtagul #tbt good old days. 

 

 1. Ai fost Lider Strategic ASER între 2017-2018, dar care este motivul pentru care ai ales această arie și nu oricare alta? 

Întotdeauna am fost o fire analitică, un bun observator și un „researcher wannabe”. Cu toate astea, niciodată nu mi-a plăcut monotonia și mereu am încercat să provoc oamenii, organizațiile și sistemele, să devină mai bune, mai performante și să descopere cea mai eficientă formă a lor. În contextul de atunci, ASER era „provocat” de schimbare și de repoziționare pe piața ONG-urilor studențești. Era pe cale să devină ceva nou, dar lipsit de organizare la început și poate de claritate. Dar cu siguranță era o formă evoluată a ASERului pe care cu toții îl știam; un ASER 2.0 așa cum toți l-am numit. Cumva trăsăturile mele naturale de caracter s-au potrivit foarte bine circumstanțelor de atunci. Eu aveam nevoie de ASER, iar ASER de mine. It was love at first sight, cu bune si cu provocări. Totuși, nu mă pot opri la partea analitică a deciziei și pot spune că cel mai mult a contat legătura puternică pe care am creat-o în 2 ani asociația, deopotriva ca entitate și ca oameni, și de dorința intensă de a oferi ceva calitativ, performant și mai ales „meaningful” și generațiilor viitoare de ASERiști. 

 

 1. Oamenii care te urmăresc, știu despre tine că studiezi în prezent la Utrecht University, în Olanda. Cum ai ajuns atât de departe într-un timp așa de scurt? 

Nu aș defini acest context ca fiind „departe”. Era doar ceva natural care, mai devreme sau mai târziu se întâmpla. Întotdeauna am dorit să descopăr cât mai multe culturi, oameni și locuri și să înțeleg mai bine cum funcționăm noi ca „human beings” și cum ne putem îmbunătăți pe noi și pe cei din jur. Cred că de asta am și dorit să mă alătur ASER-ului în anul I de facultate: să interacționez și să înțeleg cum alți studenți ca mine funcționază, care sunt ambițiile lor și cum vor ei să contribuie mai departe în mediul în care se află. Călătorille și mediile noi ne fac să ieșim din zona de confort și să performăm, să devenim mult mai deschiși și creativi. Cu mindsetul ăsta pornesc mereu la drum, iar cu super multă pasiune pentru ceea ce fac și ceva muncă serioasă cred că se poate ajunge mult mai sus decât a face un master într-o altă țară sau a lucra într-o instituție internațională. E adevărat că multe dintre challenge-urile din ASER m-au pregătit puțin pentru acest pas, dar motivația pentru a face lucruri a fost mereu intrinsecă. Plus că mereu am crezut că „This world it’s so big and it really needs us.”

 

 1. Pentru o persoană care visează să realizeze lucruri mărețe și își setează un target, cum gândești asta în mod strategic? Ce ar trebui să urmărești în alegerea obiectivelor tale? 

Mereu mi-a plăcut să cred că am “o strategie” sau mai simplu spus “un plan pentru viitor”. Recunosc, îmi place organizarea și eficiența și mereu am crezut că putem minimiza riscuri prin o bună planificare. Cred că esențial în a face o strategie personală este să avem bine definită viziunea pe termen lung: Unde vrem să ajungem în următorii 4-5 ani si mai ales DE CE? Iar această motivație e de cele mai multe ori dată de valorile și principiile noastre, care pentru mine sunt un sistem și un filtru de selecție care nu prea dau greș. Doua dintre principiile care mi-au dat mereu direcția sunt strâns conectate cu ieșirea din zona de confort și explorarea (“Always go with the choice that scares you the most”) și cu pasiunea pentru un domeniu, o activitate, un mod de lucru sau un stil de viață (“Cu pasiune sau deloc!”).

 

 1. Cum te-au inspirat oamenii și activitățile din ASER să devii Strategic Leader și să știi că vei lua cele mai bune decizii în acest rol?

Cred că ASER învață studenții să nu se limiteze la contextul organizației și la cel al universității, să fie independenți și să conteste mereu ideile și discuțiile din jurul său. În anul III deja dobândisem o siguranță pe ceea ce știu să fac și pe ceea ce vreau să dau înapoi ASERului, așa că decizia a venit mult mai ușor și mai independent. Conexiunea cu organizația și oamenii ei era mult prea importantă pentru a nu contribui din rolul de Leader Strategic. 🙂 

 

Aceasta a fost povestea lui Cătă. Strategia ei implică pasiune, implicare activă și știm că va continua cu aceeași energie, oriunde ar fi. 

ASER Backstage: Un om ingenios

Este un om de acțiune, ce face lucrurile să se întâmple. A fost Project Manager Ingenius, un proiect marca ASER cu și despre Marketing, iar acum Fundația Leaders este norocoasă să îl aibă membru. 

Robert Țopârlea este unul dintre oamenii care și după ce a lăsat loc următoarei generații din ASER și a dat startul unei noi serii de lucruri uimitoare, a rămas alături de tinerii de aici, ce vor să devină versiuni mai bune ale lor. Robert îi inspiră și îi determină să muncească mai mult, pentru că el știe că aceasta este cea mai bună cale prin care poți evolua și descoperi cine ești tu de fapt.

 

1. Ești un om cu foarte multă energie, însă cum reușești să o menții pentru a finaliza tot ce îți propui? 

Cred că deja e cunoscută prin ASER zicerea asta a mea, dar o repet pentru că simt că mă descrie perfect: îmi place oboseala pentru că simt că e rezultatul muncii intense și cu scop. 

Fac întotdeauna lucruri care mă pasionează, lucruri în care găsesc meaning și prin intermediul cărora simt că aduc un plus-valoare, acel tip de lucruri care, atunci când sunt finalizate, îți produc un tip unic de oboseală, pe care parcă nu o simți pentru că știi că ai tras pentru ce trebuie. 

Concluzie: faceți, fraților, ce vă place! Faceți ce vă place și o să ajungeți să iubiți oboseala.

 

2. În ASER, ai fost Project Manager al unui proiect creativ. Cum a contribuit acea experiență la evoluția ta? 

Pfa, Ingenius! Proiectul ăsta mi-e atât de drag încât mi-am pus afișul ediției mele pe ușa camerei, ca să nu uit niciodată ceea ce am trăit în cele 12 luni de PM Ingi.

În primul rând, m-a ajutat să mă descopăr pe mine, să văd cum mă comport atunci când am de condus o echipă (și nu orice echipă, ci una de oameni creativi, dificili, diferiți, fiecare cu un mod diferit de a gândi și a lucra), atunci când știu că în cazul unei probleme de nerezolvat, eu sunt ultima redută, eu trebuie să fiu cel care duce proiectul mai departe..sau cel puțin așa credeam. De fapt, am descoperit că în leadership, ca și în viață, nu e despre „eu”, ci e despre „noi”, iar lecția asta mi-a rămas tatuată definitiv pe creier și mă ajută în fiecare zi să cresc.

Also, n-am cum să uit de ai mei, echipa de proiect împreună cu care am pus în mișcare (și o zic fără niciun second thought) cel mai complex proiect creativ gândit vreodată de niște studenți. Ingenius a fost locul nostru de joacă, terenul pe care ne-am permis să greșim, să învățăm, să creștem în timp ce dezvoltăm 30 de participanți și le oferim cea mai mișto experiență.

 

3. În afară de Project Management, ești pasionat de Marketing. Cum combini aceste 2 domenii? 

Am norocul ca de doi ani să lucrez pentru o organizație flexibilă, unde simt întotdeauna acel tip special de oboseală despre care vorbeam mai devreme, o organizație care îmi permite să experimentez atât project managementul la cel mai înalt nivel, cât și marketingul împreună cu tot ce derivă din el. 

Pe lângă Leaders, am experimentat începând cu finalul lui 2017 freelancingul pe partea de performance media, iar unul dintre cele mai mari proiecte personale din 2019 a fost să pun pe picioare, împreună cu doi prieteni, o agenție care să îmbine partea de performance cu web designul, graphic designul și foto/video. Acum, când ne apropiem de finalul anului, sunt super bucuros să zic că discuțiile despre cum ne organizăm și facem, s-au transformat în discuții despre ce și cum livrăm clienților din portofoliu (care, pe moment, sunt puțini, da’ buni 🙂 ).

 

4. Fiind parte a echipei Fundației Leaders, cum motivezi oamenii să devină la rândul lor lideri?

Nu cred că îi motivez eu, pe cât îi motivează contextul în care îi aducem în cadrul programelor Leaders: le oferim timpul, compania și instrumentele necesare pentru a purta cea mai sinceră conversație posibilă cu ei înșiși, îi lăsăm să descopere cât potențial au și ce lucruri mari pot face dacă își pun mintea la contribuție. După ce și-au descoperit potențialul, îi provocăm să îl ducă în concret, să pună mâna și să facă ceva cu el. 

Pasul final e reprezentat de momentul în care îi aruncăm în mijlocul comunității de absolvenți și le oferim cel mai puternic instrument la secolului 21: networkingul de calitate.

Cam așa sună rețeta succesului pentru fiecare dintre cei 27 000 de absolvenți Leaders.

 

5. Cine sunt oamenii, liderii care te inspiră și în ce mod fac asta? 

Pff, sunt foarte mulți, cam pentru fiecare întrebare din viața mea, am cel puțin doi oameni-model ca răspuns. Totuși, dacă ar fi să numesc câteva persoane, ar fi Tibi Ușeriu și Ion Rațiu.

Tibi Ușeriu, pentru că viața mea e un șir neîncetat de try, fail, learn something. După fiecare fail care pare că mă dărâmă, mă gândesc la experiența de viață pe care a avut-o Tibi și la cum arată întâmplările după care a reușit să se ridice și..parcă viața mea nu mai pare atât de grea. Recomand maxim cartea lui – „27 de pași” – e genul care te zguduie din temelii și te ajută să te bucuri sincer de ceea ce ai.

Ion Rațiu și filosofia lui sunt practic motivele pentru care petrec minim 8 ore pe zi pentru a implementa programele ce dezvoltă viitorul val de lideri din România.

Nu e foarte cunoscut, însă românii și-l amintesc drept moșulețul simpatic și chic care a încercat să aducă democrația autentică în România anului 1990. Domnul Rațiu e un model pentru mine pe partea de viziune, personal cred că a fost cel mai mare vizionar al României de după 89, iar acest lucru cred că se reflectă cel mai bine în celebrul lui citat „voi lupta până la ultima mea respirație pentru ca tu să ai dreptul să nu fii de acord cu mine” – atât de bine înțelegea omul acesta democrația, atât de pură era forma democrației pe care o vedea implementată în România. E un model de viziune, inteligență, eleganță și diplomație spre care aspir zi de zi.

 

El este Robert: un om creativ, ingenios, cu multă energie, inspirat să își testeze limitele și să facă întotdeauna mai mult pentru inițiativele în care crede.

Summer bucket list: locuri din România care merită vizitate în studenție

Suntem tineri, suntem plini de viață și ne aflăm în acel moment al vieții în care vrem să aflăm cât mai multe despre lume. Lumea care ne înconjoară, lumea din interiorul nostru. Ne hrănim curiozitatea prin multiple forme, însă nimic nu se compară cu sațietatea oferită de cele mai frumoase locuri pe care le-ai văzut.

 

Bun, sper că ai înțeles ideea: călătorește, tinere! Acum, te invit să vii cu mine în drumeția pe care ți-am pregătit-o. Fii fără grijă, nu te costă nimic, eventual puțină imaginație, dar în cazul în care nu stai prea bine la acest capitol, avem ajutorul de nădejde, fotografia.

 

Închide ochii, trage aer în piept, minunat! Te afli la Gara de Nord cu un bilet de tren pe care scrie destinația: Bușteni. Poate ai mai auzit de această stațiune, adică ce zic eu, cu siguranță ai auzit, însă este unul dintre puținele locuri în care ajungi cu trenul și oferă o priveliște superbă a munților Bucegi. Tip: ia-ți telefonul în mână, pregătește-te de imortalizat un peisaj awesome pentru că urmează să urci cu telecabina la Babele. Dacă ești mai curajos și ți-ai strâns cu tine gașca de prieteni, te sfătuiesc să urci pe traseu.

Next destination, Sibiu. Un loc care emană istorie, din orice punct al orașului. Te invit să te plimbi pe străzile medievale, să îți colorezi mintea și sufletul cu fiecare nuanță pe care o vei întâlni întipărită pe ușile localnicilor. Tip: interesează-te de transport către Castelul de lut. Fă o vizită și acelui loc, nu atât de popular precum Sibiul. Te vei simți precum în poveștile cu Hansel și Gretel, ori Alba ca Zăpada, căci casuțele de acolo transmit exact acest vibe.  

 

 

 

Dacă tot vorbim de poveste și istorie, hai la Hunedoara! Ia trenul din Sibiu și iată că ai ajuns la Castelul Corvinilor. Unul dintre cele mai mari castele din Europa și una dintre cele „7 minuni ale României” te va face să zici “wow”. Arhitectura este obiectivul principal pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când vei vizita acest monument. Fii atent la detalii și imaginează-ți că te afli pe undeva în jurul secolului XIV pentru a trăi experiența la un alt nivel. Bun, acum e timpul să fotografiezi tot ce prinzi!

 

Încet, încet, ajungem în Timișoara! Un oraș relativ mic, însă cu un farmec aparte. Centrul orașului, oamenii, atmosfera, se diferențiază foarte mult de capitala noastră. Vei găsi o mulțime de localuri drăguț amenajate, oameni faini, relaxați și, din nou, culoare și arhitectură. Tip: în lunile august și septembrie se organizează Central European Film Festival. Atunci orașul capătă și mai multă amploare. Dacă ești pasionat de străzi pavate și uși medievale, clădiri colorate, e o ocazie numai bună de imortalizat. Fă o plimbare pe Timiș, nu rata Grădina Trandafirilor și să nu uiți de Piața Unirii, plus Piața Victoriei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poate în Timișoara te vei găsi cu alți câțiva prieteni care se întorc în București și decideți să mergeți cu mașinile către următorul obiectiv: Cazanele Dunării. Ce poate fi mai frumos decât să vezi Dunarea făcând cunoștință cu munții arcuindu-se spectaculos către Drobeta Turnu Severin? Urmeaz-o, iar de la Drobeta îți mai ofer câteva indicații pentru drumul de întoarcere către București: alege ruta Curtea de Argeș-Baraj Vidraru- Transfăgărășan. Vei ocoli puțin, ce-i drept, însă frumusețile pe care le vei descoperi vor compensa.

Avem atât de multe locuri faine și atât de mult timp pentru a le explora. Alimentează-ți cutia sufletului și a minții cu amintiri, locuri, priveliști, oameni, întâmplări desprinse din cea mai simplă activitate, însă cu cea mai profundă urmare: conexiunea cu lumea care ne înconjoară!

Dacă ar fi să alegi un loc din România care îți liniștește sufletul și mintea, care ar fi acela?

 

Regulament concurs Unicredit

ASER și Unicredit vin în ajutorul studenților, pentru a le face sesiunea mai ușoară! Cum vor face asta? Studenții trebuie să intre pe pagina de Facebook ASER România în perioada 19-22  iunie 2019, să exploreze pagina http://unicredit.talentspotting.com, să lase un comentariu în care sa spună de ce poziții de joburi regăsite pe pagină ar fi interesați, dea like paginii ASER România și primei postări a concursului și să eticheteze în comentarii un prieten cu care și-ar dori să meargă la festival.

Premiul ce va putea fi câștigat este un bilet dublu la Untold, full access, pentru câștigător și un prieten de-al său.

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți dintre participanții înscriși în concurs.

Care sunt condițiile de participare?

 1. Să fie student la una dintre universitățile din București;
 2. Să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 25 ani;
 3. Să dețină un cont de Facebook valid;
 4. Să intre pe pagina http://unicredit.talentspotting.com

Care sunt regulile?

Nimic mai simplu! Participanții trebuie să dea like paginii ASER România, like la prima postare a concursului, să viziteze pagina http://unicredit.talentspotting.com, să lase un comentariu în care sa spună de ce poziții de joburi regăsite pe pagină ar fi interesaț, și să eticheteze un prieten la postarea de pe pagina de Facebook ASER România care anunță concursul.

Când va fi ales câstigătorul?

După înscrierea în concurs, studenții se pregătesc în continuare pentru examene și pe data de 23 iunie 2019, la ora 12:30, pe pagina ASER România, va fi anunțat câștigătorul campaniei.

Cum îți revendici premiul?

După ce o să anunțăm câștigătorul premiului,acesta va fi contactat pe Facebook și va fi îndrumat să intre în posesia lui.

Dacă câștigătorul nu poate fi contactat, nu acceptă premiul sau nu trimite datele necesare furnizării acestuia în maximum 2 zile de la contactare de către un reprezentat al concursului, premiul va fi acordat următorului menționat, respectându-se aceeași procedura de validare.

Limitări

Unicredit România și ASER România își rezervă dreptul de a modifica regulile de concurs sau de a anula desfășurarea concursului în orice moment și are dreptul de a investiga orice suspiciuni de înșelăciune sau fraudă în legătură cu înscrierea și participarea la concurs înainte de a desemna un câștigător.

Nerespectarea prezentului regulament, utilizarea unui limbaj neadecvat în comunicarea despre acest concurs sau orice încercare de fraudare, duce la eliminarea imediată din concurs a aplicantei/aplicantului.

 

Regulament concurs Lidl

 

ASER și Lidl vin în ajutorul studenților, pentru a le face sesiunea mai ușoară! Cum vor face asta? Studenții trebuie să intre pe pagina de Facebook ASER România în perioada 11-14 iunie 2019, să dea like paginii oficiale de facebook ASER România, să eticheteze în comentarii un prieten și să ne spună care cred ei că va fi următorul invitat la show-ul ”Like în Bucătărie”.

 

Premiul ce va putea fi câștigat este reprezentat de 5 vouchere în valoare de 50 lei fiecare, pentru 2 persoane, pentru câștigător și un prieten de-al său.

 

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți dintre participanții înscriși în concurs.

 

Care sunt condițiile de participare?

 

 1.       Să fie student la una dintre universitățile din București;
 2.       Să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 25 ani;
 3.       Să dețină un cont de Facebook valid;
 4.       Să spună într-un comentariu cine cred va fi următorul invitat la ”Like în bucătărie”

 

Care sunt regulile?

 

Nimic mai simplu! Participanții trebuie să dea like paginii oficiale ASER România,să eticheteze un prieten la postarea de pe pagina de Facebook ASER România care anunță concursul și să lase un comentariu în care să menționeze cine cred ei că va fi următorul invitat la show-ul ”Like în bucătărie”.

 

Când va fi ales câstigătorul?

 

După înscrierea în concurs, studenții se pregătesc în continuare pentru examene și pe data de 15 iunie 2019, la ora 12:30, pe pagina ASER România, va fi anunțat câștigătorul campaniei.

 

Cum îți revendici premiul?

 

După ce o să anunțăm câștigătorul premiului,acesta va fi contactat pe Facebook și va fi îndrumat să intre în posesia lui.

Dacă câștigătorul nu poate fi contactat, nu acceptă premiul sau nu trimite datele necesare furnizării acestuia în maximum 2 zile de la contactare de către un reprezentat al concursului, premiul va fi acordat următorului menționat, respectându-se aceeași procedura de validare.

 

Limitări

 

Lidl România și ASER România își rezervă dreptul de a modifica regulile de concurs sau de a anula desfășurarea concursului în orice moment și are dreptul de a investiga orice suspiciuni de înșelăciune sau fraudă în legătură cu înscrierea și participarea la concurs înainte de a desemna un câștigător.

Nerespectarea prezentului regulament, utilizarea unui limbaj neadecvat în comunicarea despre acest concurs sau orice încercare de fraudare, duce la eliminarea imediată din concurs a aplicantei/aplicantului.