Dă play sezonului dezvoltării tale

Ești gata de o nouă experiență, dar nu știi de unde să începi? Cum ar fi să dai play sezonului studenției tale? 

 

ASER a dat start noului sezon din recrutare și te așteaptă să fii personajul principal din studenția ta. Anul acesta implică dezvoltarea ta profesională și personală alături de o comunitate gata să ajute la fiecare pas. Ce facem noi? Scenariul constă în crearea proiectelor și evenimentelor noastre pentru studenți și ele așteaptă touch-ul tău pentru completarea acestora.

 

Cum facem asta? Cu pasiune și drive-ul nebun pe care Aseriștii le arată cu fiecare ocazie și pe care abia așteaptă să le împărtășească cu tine. Fiecare ASERist și-a creat o poveste alături de ASER și au descoperit propriul serial al studenției.

 

Astăzi vrem să îți recomandăm câteva dintre serialele noastre preferate pe care le-am descoperit și să îți ofere un boost de motivație. 

 

Halfway there
0%

 

Ariile de Organisational Culture și Human Resources sunt cu și despre oameni. Așadar, dacă faci parte din categoria persoanelor care sunt spontane și friendly, care adoră să își petreacă timp cu prietenii și cărora le place să întrețină atmosfera, oamenii de OC și HR îți sugerează “Friends”.

 

Aria de Marketing adoră “Mad Men” deoarece dă boost-ul necesar pentru realizarea următorului serial. Dacă ești o persoană creativă, cu idei out of the box și foarte open-minded serialul acesta este pentru tine. 

 

Dacă ești orientat spre diplomație și îți place să comunici cu oamenii, atunci Aria de Public Relations îți propune serialul “Casa Regală a României”. Sau era “The Crown”? Oricare dintre ele merită să arunci un ochi supra lor și să vezi despre ce e vorba.

 

Oamenii nostri de sales, dacă îi întrebi de primul serial care le vine în minte în momentul de față, este “Suits”. De ce? Deoarece negocierile sunt la baza vânzărilor și nu există cineva mai bun ca Harvey Specter.

 

Aria de Logistics & Finance sau oamenii cu banii, cum spunem noi, te provoacă să te uiți la “La Casa de Papel” dacă și tu ești pasionat de numere și cum să gestionezi eficient banii. Nu lasă niciun ban să treacă pe lângă necontorizat.

 

Ariile de Project Management, Event Management și Strategic implică planificare și multă organizare. Nu o să vezi pe nimeni de pe această arie fără un laptop în brațe gata să facă un grafic în Excel. Dacă te regăsești în descriere, propunerea noastră pentru puțină inspirație este “House of Cards”

 

Acestea sunt o parte dintre serialele care ne-au inspirat să ne formăm la rândul nostru propriul serial. Tu ce mai aștepti? Scrie scenariul perfect și regizează-ți propriul film al studenției tale alături de ASER! Completează formularul aici până pe 11 octombrie și fii gata de o experiență de neuitat!

 

Tu cum vezi sezonul studenției tale?

All done
0%

Regulament Concurs 5 to go

ASER și 5togo îți oferă varianta perfectă pentru a te menține plin de energie semestrul ăsta. Fie că înveți pentru facultate, fie că urmărești episod după episod, bucură-te de goodie bag-urile oferite de 5togo! Punem la bătaie câte un goodie bag pentru fiecare dintre cei 3 câștigători!

Studenții trebuie să între pe pagina de Instagram ASER București în perioada 4 – 5 octombrie, să dea follow paginilor ASER București și 5togo, să menționeze în comentarii răspunsul la întrebarea: “ Ție ce amintire își trezește ritualul preparării cafelei la ibrik? “ împreună cu un tag la 2 prieteni.

Câștigătorii vor fi aleşi prin tragere la sorți dintre participanții înscriși în concurs.

Care sunt condițiile de participare?

Să fii student la una dintre universitățile din București;
Să ai vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani;
Să deții un cont valid de Instagram;
Să dai follow paginilor ASER București și 5togo, să menționezi în comentarii răspunsul la întrebarea: “ Ție ce amintire își trezește ritualul preparării cafelei la ibrik? “ împreună cu un tag la 2 prieteni.

Când se vor alege câștigătorii?

Extragerea celor 3 câștigători va avea loc după încheierea perioadei de concurs, mai precis pe data de 6 octombrie, ora 17:00 pe pagina de Instagram ASER București.

Cum îți revendici premiul?

După ce anunțăm câștigătorii premiilor, aceștia vor fi contactați pe Instagram și vor fi îndrumați să între în posesia lor.
Dacă un câștigător nu poate fi contactat, nu acceptă premiul sau nu trimite datele necesare furnizării acestuia în maximum 2 zile de la contactare de către un reprezentat al concursului, premiul va fi acordat următorului menționat, respectându-se aceeași procedură de validare.

Limitări

5togo și ASER România își rezervă dreptul de a modifica regulile de concurs sau de a anula desfășurarea concursului în orice moment și are dreptul de a investiga orice suspiciuni de înșelăciune sau fraudă în legătură cu înscrierea și participarea la concurs înainte de a desemna un câștigător.

Nerespectarea prezentului regulament, utilizarea unui limbaj neadecvat în comunicarea despre acest concurs sau orice încercare de fraudare, duce la eliminarea imediată din concurs a aplicantei/aplicantului.

Summer Bucket List

     Timpul parcă trece mai repede când te distrezi, iar vremea e numai bună pentru tricou. Este o perioadă perfectă să te bucuri de o plimbare în parc, să asculți muzică, să citești o carte sau să vezi un film. Cel mai probabil ai făcut deja toate acele lucruri și nu știi ce serial e posibil să fi omis. Dacă simți că intervine rutina, noi venim cu câteva idei ca să-ți transformi vara într-una și mai cool. 

 

1

Cinema Drive-In

Dacă ție și prietenilor tăi vă e dor să mergeți la cinema, există o modalitate mai bună și mai fun să urmăriți un film bun. În ultima perioadă au apărut multe cinematografe de tip drive-in, o metodă safe să-ți faci amintiri frumoase alături de cei dragi. Așadar, dă un search pe Google și vezi ce film poți să vezi în seara asta!

 

2

Găsește-ți pasiunea

Îți aduci aminte acel lucru pe care voiai să-l faci, dar aveai un program încărcat? Ei bine, acum poți să reîncepi acea pasiune sau să încerci ceva nou. E momentul perfect să înveți o nouă limbă, să înveți să desenezi sau să te apuci de cartea pe care mereu voiai să o scrii. Orice activitate se poate transforma într-un nou hobby

 

Halfway there

 

3

Profită de mediul online

Uneori amintirile plăcute se pot crea din confortul propriei case. Există numeroase platforme online pe care le poți folosi pentru a petrece timp cu prietenii, precum Zoom, Discord sau Skype. Organizarea unui movie night virtual sau o seară de jocuri fun sunt doar câteva dintre activitățile pe care le puteți încerca împreună.

 

4

Momente fun cu prietenii

Știm că cele mai bune amintiri sunt cele alături de oamenii dragi. De aceea, credem că o ieșire în natură sau o drumeție împreună cu ei sunt perfecte pentru a avea parte de zâmbete și experiențe de neuitat.

 

5

Ceva nou în fiecare zi

Dacă ești interesat de dezvoltarea personală, webinariile și sesiunile zoom gratuite sunt perfecte pentru tine. Astfel, înveți lucruri noi în fiecare zi și îți îmbunătățești anumite skill-uri. Aici găsești câteva exemple de platforme unde poți găsi cursuri online gratuite. Knowledge is power!

 

     Acestea sunt doar câteva dintre activitățile care ți-ar face lunile de vară mai fun. Tu ce ți-ai propus să faci în perioada asta? Lasă-ne un comentariu cu planurile tale de vară!

 

Done

 

Fiecare vară are o poveste, care e a ta?

Vara a sosit și, odată cu ea, noi amintiri sunt pe cale să se formeze. Simți nevoia să evadezi din rutina zilnică. Gândul te duce la ieșirile în aer liber și la clipele petrecute cu prietenii. Este momentul perfect să te relaxezi și să lași culorile calde ale verii să te inspire. Albastrul mării, albul norilor sau verdele naturii de munte sunt rețeta perfectă pentru noi amintiri de neuitat. În următoarele rânduri am pus câteva întrebări ASERiștilor pentru a împărtăși cu voi câteva momente speciale din verile noastre. 

 

1

Care este cea mai frumoasă amintire de vară?

 

Brîndușa Voica, Coordonator Acțiunea de Vară: 

Cred că una dintre cele mai frumoase amintiri este de acum 4 ani. Eram la mare cu prietenii. A fost pentru prima dată când am mers doar cu ei, fără adulți, și a fost o experiență minunată. Probabil momentul meu preferat a fost ultimul răsărit de soare pe care l-am prins pe plajă. Ne-a facut să realizăm că plecarea noastră s-a terminat și că va mai dura ceva până ne vom reîntâlni cu toții în aceeași “formulă”. 

 

Ramona Tătaru, Graphic Design Specialist: 

Hmm, cu siguranță a fost anul în care am descoperit Vama. Un loc unde libertatea, iubirea, fericirea și distracția dau un shot împreună, apoi dansează până dimineața la răsărit, la Stuf. Momentul care mi-a umplut inima de bucurie a fost când mă tot plimbam pe principală. Mergeam pe lângă acel domn care vinde cărțile ”Nopți de vamă”, Dan Niță. Trebuie să îl știți! E de ani întregi acolo și mereu îți face ziua mai bună cu zâmbetul său. Mă tot învârteam și mă căutam de bani ca să cumpăr un volum. Bineînțeles că nu aveam. În ultima zi când trebuia să plec mă oprește și îmi spune: ”Vino să îți alegi o carte, însă trebuie să mă lași să te fotografiez. Cineva a plătit pentru ea și am ales să-ți ofer ție ce volum vrei.” Este de fapt ideea de pending book. Zis și făcut. Aș vrea să transmit ce am simțit atunci, însă nu știu dacă atâta fericire poate fi exprimată prin câteva rânduri. De atunci am știut că Vama este locul pe care aveam să îl iubesc mulți ani de atunci înainte și locul care a devenit acasă. 

 

Alexandru Mirea, Graphic Design Specialist: 

Well, cam toate amintirile de neuitat vara s-au cam petrecut vara trecuta. De la nopțile pierdute, sau mai bine zis câștigate, în Vamă până la cele din sediu unde mai ațipeai pe canapea sau chiar pe oameni. De exemplu, pe liderul de Marketing care te întreabă când e gata mapa de prezentare; pe liderul de HR care verifica constant cât mai avem până la target-ul de oameni stabilit sau pe oricare ASERist care venea în fiecare zi pe Strada Frumoasă, în sediu, cu o cafea de la 5 To Go. Pot spune că a fost o vară de neuitat din care nu pot neapărat să scot o singura întâmplare memorabilă. Iar vara asta s-a cam transformat în nopți pe la Socului și ședințe online. Sunt la fel de fun, dar îmi e dor să mă văd cu ASERiștii față în față.

 

Halfway there
0%

 

2

Care este culoarea pe care o asociezi verii?

 

Brîndușa Voica: Nu cred ca am stat niciodată prea mult să mă gândesc la asta. Dacă ar fi sa aleg o culoare reprezentativă verii, aceea ar fi galben. Pe lângă faptul că este o culoare vibrantă în sine, mă duce cu gândul la fericire. Eu o asociez cu răsăriturile și apusurile de pe plaja pe care le admir cu prietenii. Totodată o asociez cu lucruri specifice verii (mingi de piscină, ochelari de soare, crema de protecție solară etc.).

 

Ramona Tătaru: Verde. Cred că este mai mult din pasiunea mea pentru munte, drumeții și pădure. Verdele înseamnă viață, energie, focuri de tabără cu prietenii, povești până dimineața în cort, ploile acelea dese de pe munte sau mirosul de aer curat atunci când stai întins pe iarbă și te uiți la formele norilor. 

 

Alexandru Mirea: Cum la cealaltă întrebare nu am dat neapărat o întâmplare, o să continui să nu respect regula nici aici și voi da două culori. Pentru mine zilele de vară sunt portocalii din cauza căldurii insuportabile atenuate de un AC obosit. Nopțile sunt albastre de la răcoarea care îmi permite să mai ies cu tovarășii pe afară.

 

3

Ce planuri ai vara asta?

 

Brîndușa Voica: Nu pot spune ca am niște planuri concrete pentru restul verii. Știu doar că îmi doresc să mă implic în continuare activ în toate inițiativele ASER, să petrec timp alături de prieteni și familie și poate sa fac o escapada de un weekend la munte.

 

Ramona Tătaru: Planuri? Nu prea mai funcționez așa. De o lună și ceva, cred că mă aflu doar în trenuri, pe drumuri, spre diverse locuri din țară. În afară de călătorit, să mai ajung pe câteva vârfuri, să citesc și să îmi dezvolt creativitatea, nu mă gândesc la altceva pentru moment. 

 

Alexandru Mirea: Având în vedere ca nu a mai rămas mare lucru în afara de o ieșire spontană în Vamă și câteva pe la Socului, vara aceasta o să mă concentrez pe găsirea unui job ASAP.

 

Fiecare vară are o poveste și cu fiecare poveste te apropii mai mult de persoane. ASER are la rândul lui una și este formată din experiențele oamenilor din asociație. Prin cele câteva perspective de mai sus ne-am dorit să ne cunoașteți mai bine. 

 

Care e povestea ta? Lasă un comentariu și spune-ne mai multe!

 

Done
0%

Regulament Concurs Virgin Radio

ASER și Virgin Radio îți aduc vibe-ul autentic de la radio sub forma unui goodie bag, care să îți reamintească de muzica bună ce o asculți vara! Am pregătit doar pentru tine un concurs prin care poți câștiga un tricou, o cană și un hoodie marca Virgin Radio.

 

Studenții trebuie să intre pe pagina de Instagram @aserbucuresti în perioada 19 – 21 iunie, să dea Like și Share pe story postării inițiale a concursului cu tag paginilor ASER și Virgin Radio, follow paginilor @aserbucuresti și @virginradioromania și să răspundă la întrebarea “Tu ce piesă asculți pe repeat la Virgin Radio?” printr-un singur comentariu la postarea concursului.

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți dintre participanții înscriși în concurs.

 

Care sunt condițiile de participare?

 

 1. Să fii student la una dintre universitățile din București;
 2. Să ai vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani;
 3. Să deții un cont valid de Instagram;
 4. Să dai Like și Share pe story cu tag la paginile @aserbucuresti și @virginradioromania la postarea inițială a concursului, follow la paginile de Instagram @aserbucuresti și @virginraddioromania, apoi să răspunzi la întrebarea “Tu ce piesă asculți pe repeat la Virgin Radio?” printr-un singur comentariu la postarea concursului de pe Instagram.

 

Când se va alege câștigătorul?

 

Extragerea câștigătorului va avea loc după încheierea perioadei de concurs, mai precis pe data de 22 iunie, ora 17:00 pe pagina de Instagram @aserbucuresti.

 

Cum îți revendici premiul?

 

După ce anunțăm câștigătorul premiului, acesta va fi contactat pe Instagram și va fi îndrumat să intre în posesia lui.

Dacă un câștigător nu poate fi contactat, nu acceptă premiul sau nu trimite datele necesare furnizării acestuia în maximum 2 zile de la contactare de către un reprezentat al concursului, premiul va fi acordat următorului menționat, respectându-se aceeași procedură de validare.

 

Limitări

 

Virgin Radio și ASER România își rezervă dreptul de a modifica regulile de concurs sau de a anula desfășurarea concursului în orice moment și are dreptul de a investiga orice suspiciuni de înșelăciune sau fraudă în legătură cu înscrierea și participarea la concurs înainte de a desemna un câștigător.

 

Nerespectarea prezentului regulament, utilizarea unui limbaj neadecvat în comunicarea despre acest concurs sau orice încercare de fraudare, duce la eliminarea imediată din concurs a aplicantei/aplicantului.

Regulament Concurs LIDL

ASER și Lidl România sunt aproape de studenți la sfârşit de sesiune şi îi ajută să se relaxeze după examene online de nota 10! Împreună am pregătit un concurs în care 5 câștigători vor primi câte un voucher de 100 de lei fiecare, pe care să îl folosească în magazinele Lidl din România.

Studenții trebuie să intre pe pagina de Facebook ASER România în perioada 18 – 21 iunie, să dea Like postării inițiale a concursului și paginilor ASER România și Lidl România și să răspundă într-un singur comentariu la întrebarea “Care este dream job-ul tău la Lidl?”, împreună cu un tag la 2 prieteni. Read more

10 pentru Sesiune | Ediţie aniversară

De 10 ani, ASER îți oferă doza de motivaţie de care ai nevoie pentru o sesiune de nota 10.  Stickerele cu rime amuzante reușesc sa îți dea mereu un vibe bun și să te poarte cu gândul prin locuri mult visate – parcuri de distracții, galerii de artă, plaje și filme. Concursurile super cool sunt exact boost-ul de energie de care ai nevoie pentru o sesiune de succes. Totodata, ele îți dau șansa de a trăi niște momente de neuitat. Vizitele în cămine cu stickere, vibe-ul bun și tips&tricks-urile pentru o sesiune de 10 aduc ASERul mai aproape de studenți, iar zâmbetele lor sunt ceea ce îi motivează pe ASERişti să transforme fiecare ediție într-una unică.

ASER te-a ajutat să îți transformi sesiunea într-o experiență memorabilă. Ţi-a fost alături la fiecare pas, ca să te încurajeze și să te ajute să te detaşezi de stresul sesiunii. Astfel, o să te purtăm printr-o călătorie de-a lungul timpului. Vei avea ocazia să redescoperi unele dintre cele mai creative stickere ,,10 pentru Sesiune ‘’.

 

25% DONE
0%

 

Sesiunea aceasta a fost precum un carusel al examenelor. El te-a purtat prin lumea distracţiei, făcând să îţi crească adrenalina la maxim. În cursa cu roller coaster-ul stickerelor amuzante și în întrecerea cu kartul, ai reușit să găsești tichetul notelor de zece. Fiecare examen s-a transformat într-un parc de distracții în care surprizele și amalgamul de emoții au creat combinaţia perfectă.

 

 

Ai devenit un Picasso prin modul în care ţi-ai pictat cu măiestrie sesiunea. Apoi, ai zâmbit precum Monalisa când ai văzut notele bune. Culorile pe care le-ai îmbinat în foile și cursurile tale s-au transformat într-o operă de artă demnă de un loc în muzeu. Plin de motivaţie şi imaginaţie, ai schiţat note de zece pe care le-ai adăugat la vasta ta galerie de artă.

 

 

50% DONE
0%

 

Cu marea în gand şi în suflet, te-ai lăsat purtat de valul sesiunii pentru a prinde toate notele de zece. Ai înotat eroic printre toate foile și cursurile. La final, ai putut să te bucuri de nisipul fierbinte și de briza rece a mării, ce mereu te-a chemat la ea. Fiecare răsărit prins din timpul sesiunii te făcea să te gândești la cele din Vamă. Acolo, prietenii tăi, cerul și câteva ritmuri adormite de muzică erau tot ce aveai nevoie.

 

 

Printre foi și examene, ai pus pe repeat un playlist cu rime. Astfel, ai pătruns în jocul stickerelor în formă de vinyl. Pe ritmurile tale preferate de muzică, ai atins cele mai înalte note. Apoi, ai transformat sesiunea într-un album pentru colecția ta. Chiar dacă nu ai știut mereu toate ,,versurile’’ din cursuri, ai reușit să compui o melodie unică la fiecare examen.

 

 

Tu ești personajul principal ce dă viață filmului numit ,,Sesiune’’. Fiecare examen e precum un episod plin de mister ce te aduce mai aproape de deznodământul: notele de zece. Ai înlocuit maratonul de filme cu cel al cursurilor și mai sunt câteva episoade până la final. Sesiunea e precum un serial de pe Netflix ce te transpune direct în mijlocul acțiunii. Ea reuşeşte să te țină mereu în suspans și te face sa treci printr-un vârtej de emoții. Prin fiecare decizie pe care o iei în timpul sesiunii, îți creezi propriul tău scenariu de film. Tot ce-ţi trece prin minte prinde contur în realitate.

 

 

Fiecare sesiune este unică, așa că rămâi alături de noi şi transformă toate poveștile trăite împreună în experiențe memorabile!

 

100% DONE
0%

Regulament Concurs Dem Clothes

ASER și The Dem Clothes aduc un look fresh garderobei tale care să te motiveze la toate examenele online din această sesiune! Ți-am pregătit un concurs special în care poți câștiga un tricou personalizat așa cum vrei tu și care să te inspire să iei nota 10!

Studenții trebuie să intre pe pagina de Instagram @aserbucuresti în perioada 10 – 12 iunie, să dea Like postării inițiale a concursului, follow paginilor @aserbucuresti și @thedemclothes și să dea tag la 2 prieteni într-un singur comentariu la postarea concursului.

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți dintre participanții înscriși în concurs.

 

Care sunt condițiile de participare?

 

 1. Să fii student la una dintre universitățile din București;
 2. Să ai vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani;
 3. Să deții un cont valid de Instagram;
 4. Să dai like la postarea inițială a concursului, follow la paginile de Instagram @aserbucuresti și @thedemclothes, apoi să dai tag la 2 prieteni printr-un singur comentariu la postarea concursului de pe Instagram.

 

Când se va alege câștigătorul?

 

Extragerea câștigătorului va avea loc după încheierea perioadei de concurs, mai precis pe data de 13 iunie, ora 18:00 pe pagina de Instagram @aserbucuresti.

 

Cum îți revendici premiul?

 

După ce anunțăm câștigătorul premiului, acesta va fi contactat pe Instagram și va fi îndrumat să intre în posesia lui.

Dacă un câștigător nu poate fi contactat, nu acceptă premiul sau nu trimite datele necesare furnizării acestuia în maximum 2 zile de la contactare de către un reprezentat al concursului, premiul va fi acordat următorului menționat, respectându-se aceeași procedură de validare.

 

Limitări

 

The Dem Clothes și ASER România își rezervă dreptul de a modifica regulile de concurs sau de a anula desfășurarea concursului în orice moment și are dreptul de a investiga orice suspiciuni de înșelăciune sau fraudă în legătură cu înscrierea și participarea la concurs înainte de a desemna un câștigător.

 

Nerespectarea prezentului regulament, utilizarea unui limbaj neadecvat în comunicarea despre acest concurs sau orice încercare de fraudare, duce la eliminarea imediată din concurs a aplicantei/aplicantului.

 

Regulament Concurs Molson Coors

ASER și Molson Coors sunt gata să dea play la cele mai cool summer-jams pe care să le asculți între examenele online și, evident, după trecerea cu brio a acestora! Avem special pentru tine o boxă JBL Pulse 4 pe care să o dai la maxim și să te bucuri de vară împreună cu cei apropiați.


Studenții trebuie să intre pe pagina de Facebook ASER România în perioada 10 – 13 iunie, să dea Like și Share pe story postării inițiale a concursului, follow paginilor ASER România și să răspundă la întrebarea: “Care este prima melodie pe care o vei asculta la noua ta boxă Molson Coors, în parcul de distracții?” într-un comentariu în care dai tag la 2 prieteni.

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți dintre participanții înscriși în concurs.

 

Care sunt condițiile de participare?

 

 1. Să fii student la una dintre universitățile din București;
 2. Să ai vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani;
 3. Să deții un cont valid de Facebook;
 4. Să dai like la postarea inițială a concursului, la pagina de Facebook ASER România, apoi să dai tag la 2 prieteni printr-un comment la postarea concursului de pe Facebook în care răspunzi la întrebarea: “Care este prima melodie pe care o vei asculta la noua ta boxă Molson Coors, în parcul de distracții?”

 

Când se va alege câștigătorul?

 

Extragerea câștigătorului va avea loc după încheierea perioadei de concurs, mai precis pe data de 14 iunie, ora 13:30 pe pagina de Facebook ASER România.

 

Cum îți revendici premiul?

 

După ce anunțăm câștigătorul premiului, acesta va fi contactat pe Facebook și va fi îndrumat să intre în posesia lui.

Dacă un câștigător nu poate fi contactat, nu acceptă premiul sau nu trimite datele necesare furnizării acestuia în maximum 2 zile de la contactare de către un reprezentat al concursului, premiul va fi acordat următorului menționat, respectându-se aceeași procedură de validare.

 

Limitări

 

Molson Coors și ASER România își rezervă dreptul de a modifica regulile de concurs sau de a anula desfășurarea concursului în orice moment și are dreptul de a investiga orice suspiciuni de înșelăciune sau fraudă în legătură cu înscrierea și participarea la concurs înainte de a desemna un câștigător.

 

Nerespectarea prezentului regulament, utilizarea unui limbaj neadecvat în comunicarea despre acest concurs sau orice încercare de fraudare, duce la eliminarea imediată din concurs a aplicantei/aplicantului.

Tips & tricks pentru sesiune

 

Dacă tot ce vezi în jurul tău sunt foi și meetinguri online… ai ghicit, a început sesiunea. Această perioadă este destul de încărcată și stresantă pentru studenți. Încă ai proiecte de făcut, task-uri de finalizat și multe cursuri de învățat, iar vremea nu te ajută deloc.

 

Știm că nu e ușor să te apuci de învățat, așa că noi ne-am gândit să îți oferim câteva sfaturi care să te ajute. Cel mai important lucru este conștientizarea propriului stil pentru a putea asimila mult mai ușor informații și lucruri noi. Ți-ai dat seama că înveți mai bine când asculți muzică sau ți-ai văzut colegul că se tot plimbă prin cameră în timp ce repetă cursul? Ei bine, fiecare comportament se potrivește unui anumit stil de învățare, fiecare stil fiind bazat pe simțuri: vizual, auditiv, kinestezic și tactil.

 

1

Cum recunoşti un vizual?

Ți s-a întâmplat vreodată să îți amintești perfect locul pe foaie al cuvântului de care ai nevoie? Sau obișnuiești să subliniezi key words ca să reții mai ușor? Cel mai probabil stilul tău de a învăța se bazează pe simțul văzului.

Persoanele care au acest stil, de obicei, subliniază cuvinte cu markere colorate ca să nu uite, citesc și recitesc materia pentru a se asigura că rețin informația și implicit modul în care sunt așezate cuvintele. Obișnuiesc să deseneze diagrame și schițe pentru a-și face munca mai ușoară.

 

Tips & Tricks

În primul rând, caută un loc liniștit care să te ajute să te concentrezi. Pentru a putea învăța, cel mai probabil, ai nevoie să vezi materia schematic și în moduri în care să îți atragă atenția. O metodă foarte bună sunt cartonaşele colorate pe care să transcrii cuvinte cheie care să te ajute să îți aduci aminte informația. De asemenea, poți să te uiţi la clipuri explicative pe Youtube. Așa, materia este transpusă într-un mod fun și atractiv pentru stilul tău de a învăța.

Încearcă să îți pui întrebări pe parcurs, nu învăța mecanic. În acest fel observi unde mai ai de lucrat. Și încă un sfat care te poate ajuta: încearcă să înlocuiești cuvintele cu imagini/desene sau prescurtează-le folosind inițiale. Spre exemplu, în loc să scrii cuvântul “vezi” sau cuvinte/ expresii ce au legătură cu văzul, poți desena un ochi 👁 . Folosește-ți creativitatea și creează-ți propriile imagini/ desene.

 

2

Cum recunoști un auditiv?

 

Dacă din camera ta se aude muzică în timpul sesiunii și te poți concentra în orice loc, chiar dacă este gălăgie în jurul tău, te potrivești perfect stilului auditiv.

Aceste tipuri de persoane nu sunt deranjate de zgomotele de fundal, ba chiar au nevoie de ele, de aceea, de obicei, ascultă muzică în timp ce învăță. Ei simt nevoia să citească informația cu voce tare, întocmai pentru a-și auzi vocea și, în același timp, informația. Au obiceiul să asocieze cuvintele cu ceva ce le este deja cunoscut și le face plăcere să participe la discuțiile de grup, astfel că le este ușor să rețină anumite lucruri chiar din sala de curs.

 

Tips & Tricks

Persoanele care se bazează pe simțul auditiv au nevoie să audă pentru a reține. Așadar, cel mai ușor lucru este o înregistrare. Te poți folosi de această funcție a telefonului pentru a te înregistra în timp ce citești cursurile. Poți încerca să fredonezi materia în ritmul unei melodii care îți place sau chiar să compui versuri și rime potrivite. Și clipurile explicative de pe Youtube pot fi o soluție pentru cei care se bazează pe simțul auditiv.

Un alt mod care te poate ajuta să înveți mai ușor este să  împarți cu ceilalți. Fii darnic, și spune-le și altora ce ai învățat azi. Povestește-i unui prieten, astfel informația va fi percepută ca fiind “auzită”, iar ție îți va fi ușor să o reții.

almost there!

 

3

Cum recunoşti un kinestezic?

 

Este o persoană în continuă mișcare și obișnuiește să stea cu mâinile încrucișate la piept. Cel mai probabil se plimbă prin cameră sau bate din picior în timp ce învăță. Îi place să țină ceva în mână în timp ce repetă, de exemplu un creion pe care, cel mai probabil, îl mișcă. Sunt persoane foarte energice care au nevoie de dinamism chiar și atunci când încearcă să asimileze informații noi. Te regăsești în această descriere?

 

Tips & Tricks

Pentru a-ți menține concentrarea ai nevoie de ceva care să-ți permită să pui în practică ceea ce înveți. Îți poți crea mici joculete, diferite activități practice, de exemplu un puzzle format din cuvinte cheie pe care să le așezi în ordinea corectă.

Știm cu toții ca totul e mai distractiv cu prietenii, iar pentru stilul kinestezic este foarte benefic acest lucru. Aşadar, invită-ţi prietenii să învăţaţi împreună. Stilul kinestezic se bazează și pe mișcare, poți face ceva în timp ce înveți, de exemplu poți să folosești o minge antistres sau să repeți în oglindă.

 

4

Cum recunoști un tactil?

 

Îți aduci aminte de genul acela de persoană care învață pe materialele de la cursuri? Sau genul care citește și recitește fiecare capitol în parte până reține și ține dicționarul prin apropiere pentru orice eventualitate? Aceste persoane iau lucrurile ca atare și nu simt nevoia să “testeze” informația.

 

Tips & Tricks

O metodă pentru a reține informația sunt notițele pentru că le scrii chiar tu. Poţi scrie ideile principale de la cursuri, iar fiindcă sunt explicate de profesor va fi ușor să le înţelegi. O altă modalitate este lista. Poți face o listă în care să scrii ce ai de învățat și să le ordonezi în funcție de nivel, de la cel mai ușor la cel mai greu, eliminându-le pe parcurs. Astfel, nu vei uita nimic.

În cazul stilului tactil, graficele nu ajută. Așadar, le poți transforma în cuvinte pentru a putea asimila informația.

 

Există persoane care au un stil predominant și unul care nu este foarte evident. Spre exemplu, poți fi predominant vizual, astfel că te bazezi foarte mult pe simțul vizual, dar să îți placă să faci puțină mișcare în timp ce înveți, caracteristică specifică stilului kinestezic. Așadar, îți lăsăm AICI un link către un test care să te ajute să descoperi mai multe despre stilul tău de învăţare.

Pentru că ştim că perioada următoare nu este uşoară, noi ţi-am pregătit multe surprize fun ca să ne asigurăm că ai parte de o sesiune de 10. Aşadar, fii cu ochii pe conturile noastre de Facebook şi Instagram pentru că am dat startul campaniei #10PentruSesiune ediţia de vară.

 

done!
0%